HASTANEDE YANGIN SANTRALİNİN YERİ

mesa82

Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar hastanemizdeki yangın santrali polis odası olarak kullanılan bölümde bulunmaktadır ve bu oda teknik birimden uzaktadır. herhangi bir alarm verdiğinde zamanında müdahalede sorun yaşamaktayız uzak olduğu için. bir de polis memurları "ikide bir alarm" verdiği gerekçesiyle santrali devre dışı bırakmaktadır. ben santrali teknik birim koridoruna taşımayı düşündüm. acaba santralin şurda olması gerekiyor diye yönetmelik var mı? ben müdahaleyi kolaylaştıracak bir yere taşıyabilir miyim?
 
arkadaşlar cevap verecek olan yok mu?
 
yangın yönetmeliğine bakabilirsin. bildiğim kadarıyla herkes tarafından rahatlıkla ulaşılabilecek ve kilitli bölmelerden geçilmeyecek bir yerde olmalı. biz holde yada santral gibi enerji odası gibi teknik odalara koyuyoruz.
 
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik 2002/4390
madde77/1
1) Bina ya da yapının zemin katında ve sürekli olarak görevlipersonelbulunan bir yerde ana yangın kontrol paneli veya, ana yangın kontrolpanelininbaşka bir mahalde tesis edilmesi gerekli görülüyorsa, 1 yangınalarmtekrarlayıcı paneli tesis edilecektir. 2) Yangın kontrol panelinin tesisedildiği yerde personelin bulunamadığızaman aralıkları varsa, bu sürelerdesürekli personel bulunan ikinci birmahalde veya daha fazla mahallerde
tekrarlayıcı paneller tesis edilecektir.

mesajınızı yeni gördüm
 
Teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetmeliğe baktım ama bunları görememiştim. Bu yüzden sordum. Hayırlı çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst