hastanede kuvvetli akim / aydinlatma tesisati

greenee

Üye
Katılım
27 Kas 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaslar universite son sinif ogrencisiyim. Bitirme proje odevim uc katli bir hastanenin kuvvetli akim tesisati ve aydinlatma tesisati. Birkac sorum olacak bu konuyla ilgili. Hastanelerde oda basina kac priz koyulmasi uygundur , benim cizdigim projede kat basina 10tane dagitim tablosu koydum kimisi yeterli kimisi yetersiz dedi tablolarda bir sinirlama varmi? Bu konularda gercekten cok eksigim var forumda bayagi bir arastirma yapsamda kafam cok karisti. Elinde hazir hastane projesi olan varsa bana yollayabilirmi. Son 1 ay icine girdim ve cok fazla eksigim var kendi basima halledemeyecegim bu isi.. Yaridmlariniz icin simdiden sagolun..
 
hastane odalarına konulacak priz sayısı için mimari tefriş planına bakılır. masalar, sandalyeler, dolaplar, makinalar, tıbbi cihazların konulacağı yerler hep mimari tefriş planında yer alır. bir katta konulacak dağıtım panosu sayısı için bir şart yok. aynı katta birden fazla dağıtım panosu konulmasının sebebi kısa sürede müdahale etmek ve maliyet düşürmektir.
 
Cok tesekkur ederim. Buyuk bir bolumunu hallettim projenin. Son bir sorum var. Projeleri onaylatmaya gotururken herkes siyah beyaz cikti aliyor. Boyle bir kural varmi? Renkli ciktida hersey daha net belli oluyor renkli almak daha mantikli olmazmi. Sagolun.
 
renkli çıktı da alabilirsin. siyah beyaz çıktıda maliyet düşüyor çünkü. bir de sarı yeşil ve mavi gibi açık renkler renkli çıktı için sıkıntı olabiliyor.
sadece kolon linye ve sortilerin çizgi kalınlıkları önemli. bunun haricinde renkli yada siyah beyaz olması önemli değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst