Hastane Elektriği

ziver

Üye
Katılım
2 Ağu 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Toki'nin yaptırdığı bir hastanede elektrik mühendisi olarak bulunmaktayım.kalorifer dairesi,depo,çamaşırhane,mutfak v.b yerlerin elektrik tesisatı sıva üstü mü olması gerekiyor,sıva üstü yaptırsam bir sorun yaşarmıyım,tam olarak sıva üstü yapılması gereken yerler hangileri bilgisi olan arkadaş yardımcı olurlarsa sevinirim..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Islak hacimlerde mutfak, çamaşırhane vs. sıvaaltı kullanman daha uygun olur. Bunun için iç tesisat yönetmeliğini inceleyebilirsin. Duşlarda sıvaaltı derinlik de önemlidir. Ayrıca prizleri ve anahtarları da uygun yerlere yerleştirmeli, ıslak ve nemli yere uygun seçmelisin. Tecrübelerime dayanarak, özellikle mutfak personeli yerleri ve cihazları yıkayarak temizlemeye yatkın oldukları için bu alana özellikle dikkat etmeni tavsiye ederim. Kabloları yukarıdan inmeli ve prizleri uygun şekilde zeminden yukarı monte etmelisin ve 30mA kaçak akım rölesi kullanmalısın. Sıvaaltı yapamadığın kısımlarda kablo kanalı ile yüksekten gidebilirsin. Uygun ölçüler yönetmelikte mevcuttur.
 
tesisat Q20 10 atü boruyla sıva altı,buatlar anahtar ve prizler etanj olsun ileride sıkıntı yaşamazsın.sıva altı yarım saatte atabileceğin boruyu sıva üstü rijit borusuydu 40cm'de kroşesiydi çok uğraşırsın ve masraflı olur.sıvayı falan beklerken imalatı hakedişe sokamazsın. yapıldıktan sonra da sağlıklıda olmuyor ,çıkıyor hemen.yönetmeliğe göre ısıtılmayan mekanlarda etanj anahtar priz kullanılmalıdır.aydınlatma sortileri Q16 boru ile olsada olur,3x1,5mm² NYM kablo 16lık borudan rahatlıkla geçiyor.selamlar.
 
cevaplar için teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst