Hassas klima arıza

Ups kabininde halon gazlı söndürme sistemi yok. Klima ayarladığımız derece ye düşürüyor. Otomatiğe geçtikten 3,5 dakika sonra kabinin içerisindeki sıcaklık ayarladığımız derecenin 5 derece üstüne çıkmış oluyor. Kabinde bulunan UPS 300 Kva lık olması ve üzerinden çekilen yükün yüksek olması sebebiyle çok yüksek ısı üretiyor. Önceden de söylediğim gibi UPS in içerisindeki sıcaklığı atması için fanların UPS den dışarıya artığı sıcaklık 40 ila 50 derece arasında değişiyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bence hiç birsey yapmanıza gerek yok. Sizin sıcaklığı 3.5 derece artıyor dediğiniz yer neresi. Oda mi. Odanin neresi. Odanin 4 5 farklı yerine termometre koyun. Hepsi farklı sıcaklık ölçer. Hava çabuk ısınır soğur termometre sizi yanıltır. Klima orayı belli bir dereceye getiriyordu. Klima durunca hava sıcaklığı bir miktar yükselir bu normal. Önemli olan soğuyan elektrikli aletler kartlar kac dereceye çıkıyor. Orda önemli olan kartlar öncelikler. Yani 3 4 dk içinde cihazınız yanmaz. Klima durduktan 3 dk sonra duvarı elleyin. Ne demek istediğimi anlarsınız.
 
300 kva cihaz %90 verimle çalışsa 30 kva atık isi yayar.

%95 verimle çalışsa 15 kva atık isi yayar.

Sizin bu odada ne kadarlık kapasitede hassas klimanın var? Oda kac m2 ? Hassas klimami var yoksa normal klima mi?

Hassas klima yada normal klima büyük olsa bile sorun oda hacmi küçük galiba.

Yukarıdaki soruların cevabı nedir?

Ayrıca ups nin atık ısısını dışarı verebilirsiniz. Başlayacağınız kanal mesafesi çok kısa olmalı ki fanlar havayı sıkıştırıp ups nin dahada aşırı isinmasina neden olmasın. Yani değerlendirilecek bir cok nokta var.

Bence sistemin kurulumunda sorun var. Bazi hesap hataları gibi. Yoksa sistemin soğuması lazımdı.
 
Serkan Bey siz anlatmak istediğimi tam anlamışsınız. Oda 15 m2 / 36 m3. Odasnın içerisinde 20 Kw’lık Emorsan marka hassa klima mevcut. Söylediğiniz gibi sıcak hava yı dışarıya atarken en kısa yoldan ve önünde engel teşkil edecek dirsek vb. Olmadan dışarı atmayı düşünüyorum.
 
Serkan Bey siz anlatmak istediğimi tam anlamışsınız. Oda 15 m2 / 36 m3. Odasnın içerisinde 20 Kw’lık Emorsan marka hassa klima mevcut. Söylediğiniz gibi sıcak hava yı dışarıya atarken en kısa yoldan ve önünde engel teşkil edecek dirsek vb. Olmadan dışarı atmayı düşünüyorum.

Bu sorun burası kuruluşundan beri mi bu şekilde? Hassas klima arızalı değil degilmi?
 
Önceki UPS de bunun benzeriydi neredeyse her şey aynıydı. O arızalanınca yaklaşık 1,5 ay önce bahse konu UPS geldi. Sizin sorun dediğiniz çok kısa sürede sıcaklığın yükselmesiyse evet. Öncekinde de böyleydi şu an mevcut olanda da böyle. Klima da herhangi bir arıza yok.
 
Klima yeterli olmayınca sıcak havayı dışarıya atma işinden önce, kabinin içerisine bir adet 18.000 lik inverter klima montajı yaptım. Şu an için çok faydalı ama bu sefer klima kompresörü hiç bir zaman otomatiğe geçmiyor . Kompresör 7/24 çaşılırsa hiç durmadan sizce ömrü ne olur? Bu arada herkese iyi bayramlar dilerim.
 
Sistem odalarında ınverter klima tavsiye edilmez. Dereceyi kaca ayarladıniz. 18 ise cihaz hiç durmaz tabi. 24 25 iyidir
 
İçerisi 24 bile olamıyor zaten. Klima 24 dereceye ayarlı. Sistem odalarında inverter klima tavsiye edilmez demişsiniz peki tavsiye edilme me sebebi nedir ?
 
Ariza ihtimali yüksek. Maliyeti yüksek. Tamir maliyeti yüksek. On ofta en çok kapasitor değişir 2 dk da. Devreye alırsın cihazı. Bunda arizayi bulmak bile bazen mümkün olmuyor.
Klima yokken içerisi kac derece oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst