Harp Akademileri Yüksek Lisans

slymn58

Üye
Katılım
8 Eki 2010
Mesajlar
421
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar
Harp akademilerinde(hava, kara, deniz) yüksek lisans yapan veya eğitimi hakkında genel bilgisi olan, sivil birisinin yüksek lisans yapması ile alacağı rütbe varmıdır nedir?

Teşekkürler
 
Yüksek lisans yaptığınızda,normal lisanslı bulunanlara göre,rütbeniz daha hızlı terfi eder.Örneğin,sivilden askerliğe geçen 2 subayın durumunu ele alalım.Bu subaylardan ilk girişte teğmen olarak bulunan her ikisinden,yüksek lisanslı olanı 3 yıl beklemeden üsteğmenliğe terfi eder,diğer lisanslı olanı tam 3 yıl bekler,öyle üsteğmen olur.Harp okullarında okuyanların da,okudukları sırada rütbeleri asteğmendir,akademiden teğmen olarak mezun olup çıkarlar.Eğer akademide okurken lisans-yüksek lisans farklılıkları oluşursa,nasıl bir rütbe farkının olacağını tam olarak bilemiyorum,orada da bu kuralın işlemesi muhtemelen gerekir.Çünkü akademide bulunmadım ve arkadaşım da olmadı.Ancak ilk anlattığım örnekler Hv.İkmal'deki sivil mak.yüksek mühendisliğinden,sivil uçak mühendisliğinden muvazzaf subaylığa geçenlerle yakın ilişkim olduğundan,bizzat orada çalışıp yaşadığımdan dolayı söylediğim konular doğrudur.Sivil hayattan muvazzaf subaylığı seçen her ikisinden,Mak.Y.Müh.olanının üsteğmenliğe yükselmesi,yani terfisi,mastırsız uçak müh.olanından daha erken olur,yani normal prosedür olan 3 seneyi de beklemez.

Yedek subay olarak birliklere dağıtımınız yapıldığında,yani yed.subay öğrenciliği bitirip de,asteğmen olarak birliklere atanırken de,bu lisans üstü(Master) bir imtiyaz sağlar,diğer lisanslı olanlara göre daha iyi şartlarda ve daha rahat çalışma ortamlarında bu görevinizi tamamlarsınız.Yani sonuç olarak "master" her yerde bir imtiyaz,üstünlük sağlamaktadır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Harp akademilerinde(hava, kara, deniz) yüksek lisans yapan veya eğitimi hakkında genel bilgisi olan, sivil birisinin yüksek lisans yapması ile alacağı rütbe varmıdır nedir?

Teşekkürler
TSK' de Subay statüsünde görev yapıyorsanız 1 yıl kıdem alırsınız. Bunun dışında yüksek lisans yapmanın rütbe konusunda başka bir getirisi olmayacaktır.Saygılar.
 
Müsait değildim biraz geç gördüm. Gerçi ben mühendislik değil son sınıf teknik öğretmenim.
Başvuru şartlarında mühendislik dışından başvuruda gerekli zümrenin incelemesi gerekiyormuş,
belki bir şansım olabilir. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Hayırlı bayramlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,474
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst