Harmonikli Sistemde Güç Hesabı

O dedikllerini 30 sene önce yapıp unuttum,şimdi daha ileri işlere bakıyorum....

Yeni yılda başarılarınızın artarak devamını dilerim :)

Genel seçimlerden sonra birisiyle hesaplaşacaktık 2 Kasımda :D

Arınızda o kişiyi göreniniz varmı 2 aydır kayıp adam bulamıyorum :D
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sn. mmetin, daha ileri işlere bakıyorum derken?? İleri işler neymiş paylaş biz de öğrenelim.
 
sn. mmetin, daha ileri işlere bakıyorum derken?? İleri işler neymiş paylaş biz de öğrenelim.

Gerginliğe gerek yok arkadaş. Sn abimde biraz ego problemi var sadece.

Seçimlerden sonra 2 kasımda kendisiyle hesaplaşacaktık 2 ay geçti bekliyorum ses yok :D
 
Son düzenleme:
Gerginliğe gerek yok arkadaş. Sn abimde biraz ego roblemi var sadece.

Seçimlerde sonra 2 kasımda kendisiyle hesaplaşacaktık 2 ay geçti bekliyorum ses yok :D
yok hocam gerginlik değil sadece merak ettim ileri işleri :D. sen arkadaşı tanıyorsun herhalde?
 
yok hocam gerginlik değil sadece merak ettim ileri işleri :D. sen arkadaşı tanıyorsun herhalde?

Geçmişte epeyce gergin muhabbetlerimiz olmuştu :) Siyasi görüşlerimizde ters en son ordan patlamıştı. 2 kasımda görüşeceğiz deyip duruyordu :)
Neyse adam şimdi iyice dertlenmiştir içmeye falan kalkar günaha ortak olmayayım..
 
Bu forumda en son konusmamiz hereken seyin siyaset oldugunu dusunuyorum. Meslek konusmaliyiz.meslek konusinda uyusmazlik oldugunda tartisma elbet olacak ama siyaset icin tartismaya ne gerek var. Birisi 10a sigorta takmasi gerekirken 32a sigorta takmissa hepimiz yuklenelim :) ama su partiye oy verdi diye tartismak o kadar anlamsiz ki. Kimse kimseye gorusunu kabul ettiremeyecegi icin bosuma oluyor zaten. Sadece gergin olan ortami savas alanina çeviriyor. Siyaset konusmak beni rahatlatiyor diyen ya da oy verdigim partiye oy vermeyenlerle kavga etmek beni rahatlatiyor diyen varsa tabi onlara sozum yok :)
 
Bencede sizden rica ediyorum yazılanları iyice okumadan lütfen yorum yapmayın.

Bazı projeciler sistem harmoniklerini kağıt üzerinde hesaplayıp tasarlıyor hatta bununla ilgili excel programlar yapıyorlar. Tesis daha kurulmadan proje aşamasında !
İllada projelendirme yaılacaksa bazı öngörüler kabullerle tasarımlar yapılabilir ama bu işin aslı böyle değildir. Çünkü harmonikler öngörülemez.
merhabalar; tartışma konusu ilgimi çektiği için katılmak istedim. Öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Harmonik filtreli kompanzasyon sistemi tasarımı konusu ülkemizde tamamen yanlış anlaşılan bir koudur, çok fazla bilgi kirliliği mevcuttur. kompanzasyon sistemleri proje aşamalarında tasarlanırken tesislerin çalışma konularına göre öngörülebilir. harmonik kaynağı olabilecek cihazların teknik broşürlerinde belli değerler mevcuttur. Aslında harmonik filtre reaktörü diye takılan ürünlerde %7-14 yada 189 hz-134 hz gibi frekanslara akort edilmiş TIKAÇ tabir edilen De-Tuned reaktörlerdir. bu sebeple kurulacak tesisin tipine göre (tekstil, çimento, çelik v.s. gibi) kullanılacak de-tuned reaktör öngörülebilir. AG Tesislerde Tuned (Ayarlı) Filtre uygulaması çok zor ve sakıncalıdır. Ölçme şansı bulunmayab yeni tesislerde kompanzasyon sistemi tasarlanırken filtre seçimi yapılmasında biraz daha korkak davranılarak yarı tıkaç yerine tam tıkaç seçilmesi, rezonans riskinin önüne geçilmesinde ve filtre sisteminin emme devresine dönüşmesine engel olabilir. Saygılarımla.

Yardıma ihtiyacı olan meslektaşlarım yazabilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst