romantique

Üye
Katılım
24 Nis 2008
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
48
Sayin ustalarım ada modunda çalışan bir tesiste çalışmaktayım

kendimize ait 4mw bi santralimiz var. tesis içinde kurulu olan eloksal imalatimizda kullandığımız redresörllerin ürettiği harmonik ile problemlerim olacak gibi görünüyor.
- 1100 kva jenarator ile çalıştığımda 1 redrsorle 500-600 amperde iken frekans 46hz e kadar düştü. 2 tane 1100kva yı senkronda devreye alırsam etkilenmiyorlar.

daha tesis faaliyete girmeden deneme safhasında tek fazlı pompaların kondansatorleri patladı.

Kendi ölcü aletlerimizden okudugumuz 5 ve 7 harmoniklerimiz yüksek.

voltaj sinusunda %25 lik bozulma okuduk.

gün içinde analizatörden alınan sonuçlarıda sanırım verebileceğim.


Bilmek istediğim şey :

Kompansazyonda harmonik reaktörmü :

reaktör kullandığımda harmonik üreten cihazla kompanzasyon panosu arasında kalan diğer cihazların hala harmonik etki altındamı oluyor yoksa bütün sistemde harmonik azalıyormu.


2. yol ( bana göre ) harmonikleri redresörlerin hemen arkasına koyacağım izolasyon trafosu ile yerinde bloke edebilirmiyim.


en doğru yötem ne olur.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
En uygunu,problemi,kaynağında yok etmektir.İzolasyon trafosu ! yerine,bu işin uzmanı bir kuruluşla temas kurmanızda yarar var.
 
Fahri bey teşekkür ederim
Firmamız yurt dışında ekipmanı tr den alıp buraya getirmek ayrı bir dert gümrüklenmesi evraklarının ( teknik evrak gost begesi ve rusların pasaport dedikleri ürünün hertürlü bilgisinin içinde oldu belgeler gost yoksa bu ürün için başvurur alırız ama buda 3-4 bin dolar ve nakliye 1300kg X 3 4000 ton yaklaşık ).. Gost belgesi olacagınıda sanmıyorum TR de bu işleri yapan firmanın.
o belge olmadan makine dairesine onu sokmam zor. Olur ama denetlemeye gelen arkadaşları yemeğe götürmekle bitmez bu hikaye..
o sebeple yerel bir firma ile çalışmam gerekiyor bunun içinde önceden bilgi sahibi olmak istriyorumki eksik veya fazla birşey yapmıyalım.

yerinde yok etmek ise izalasyon trafosu veya harmonik reaktör ile 360kva reaktör 30.000 usd idi Rusyada bizde 3 redresor var.

Saygılarımla ..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst