Harmonik kafama takılanlar

sami inci Hocam söylediklerinize itirazım yok.forumlarda soru sorarak konu açarak araştırma yapılmaz ve meslekte uzmanlaşılmaz görüşündeyim zaten konuyu açarkende hiç bir zaman buradan öğrenme amacı içinde olmadım hep takıldığım noktalar merak ettiğim sorulara cevap aradım ancak sizde şuna hak verinki belli meslek gruplarında ilerlemek isteyen insanlar var kendini geliştirmek öğrenmek isteyen insanlar var.ingilizce konusunda iddialıyım ve yabancı kaynaklardan bile bu konu ile ilgili kafama göre bir kaynak göremedim.bu konuda uzman kişilerin sayıları sabit mı kalıcak dünyanın sonuna kadar veya içine girdiği bir süreçte tıkandığı durumlarda destek almak isteyen birisi (bu ben değilim bu durumda) napsın?
Artık bir mesleğin her konusunda uzmanlaşma diye bir konu bence hayal oldu . Türkiye dışında bir başka ülke olacağını sanmıyorum ki mühendislikleri birleştirip ortaya absürt mühendislikler çıkartsın. Mekatronik mühendisliği gibi . Yada is sektöründeki gibi bir mühendisin kendi branşı ile ilgili her konuda çılgın bir bilgi ve pratik sahibi olmasının beklendiği başka bir ülke olduğunu da sanmıyorum.
Bugün bir elektrik mühendisinin hem plc hem Scada hem kompanzasyon hem veri iletişimi ve daha bir çok konuda en incelikli bilgiye ve pratiğe malik olması mümkün değil. Bu noktada bütün mühendisliklerin alt birimlere parçalanması lazım bence . Herkes hasta olunca hastalığına uzman doktor arayıp aile hekimini beğenmezken is mühendisliğe gelince tam tersi oluyor .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst