harmonik hesaplari nasil yapilir.

ahmet_plc

Üye
Katılım
30 Haz 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
bir sanayi bolgesinin harmonik analizini yapmak istesek, tabiki burada dagitim trafosundan, motor ve motor suruculerine ve sistem yukleri(elektronik aletler, bilgisayarlar, florasanlara kadar hersey var). ilk once bu bolgenin kablo, trafo ve diger elemanlarinin empedans hesabini yapiyoruz, daha sonra bu empedans hesaplarini 3. 5. 7.9.11... harmoniklere gore tekrar hesapliyoruz? cunku her harmonik frekansinda sistemin empedans degeri degisiyor degilmi? daha sonra sistemde nerelere harmonik akim kaynagi koyuyoruz(yani sistemin neresinde harmonik oldugunu nasil anliyoruz), diyelimki trafo, motorlar harmonik kaynagi, bunlari harmonik akim kaynagi ile degistiriyoruz, ve her harmonik icin akim kaynagi koyuyoruz. tabiki bir harmonik kaynagi olan trafonun ve ya diger dogrusal olmayan kaynaklarin 3 cu mu yoksa 5 inci mi yoksa hangi harmonikleri urettigini nerden anliyoruz veya bir harmonik kaynagi tum harmonik derecelerini uretiyormu?

biliyorum ayni anda cok soru olmus oldu ama bu herhalde bir sanayi bolgesinin harmonik analizini yapmak icin gerekli dokuman olarak kullanilir.

yorumlariniz cook degerli arkadaslar

selam ile
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kayıt özelliği olan harmonik analizörü kullanarak 1 haftalık periyotta ölçüm yapılır. Ölçümler incelenerek aktif yada pasif filtre konusunda karar verilir. Baskın harmonikler mevcutsa pasif, birden çok baskın harmonik varsa aktif filtre kullanılır. En mantıklı olanı enerji analizörü ile analiz yapmak.
Ölçmeden bilemezsin, bilmeden çözemezsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,229
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst