Harmonİkler ve aktİf sayaÇlar

tmos

Üye
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
56
Puanları
1
Yaş
39
Harmoniklerin aktif elektronik ve aktif indüksiyon(mekanik) sayaçlara etkileri var mıdır? Varsa nasıldır? En basitinden aktif indüksiyon sayaçlarının indüksiyon motorlarıyla aynı prensibe göre çalıştığını ve bu motorların çalışmasının harmoniklerle değiştiğini görüyoruz(Moment değişiklikleri). Fikirleri olan var mıdır acaba? Mümkünse paylaşabilir misiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu konu,kompanzasyon bölümünde çokça gözden geçirilmiştir.Bakmanızda yarar var.
 
Tüm siteyi arattım ancak özellikle "aktif sayaca harmonik etkisiyle ilgili" doyurucu bilgi bulamadım. Eğer ben gözden kaçırdıysam hatırlatırsanız sevinirim. Bu sayaçlar evlerde ve işyerlerinde çok yaygın olarak kullanılmakta. Önemli olduğunu düşünüyorum.
Mesela Avrupa memleketlerinin kimisinde belirli bir saatten sonra şebekeye elektrik idaresince gönderilen farklı bir frekansla sayaçların dönüş hızı değiştiriliyor. Böylece puant saatinde tüketilen enerji farklı fiyatlandırılmış oluyor. Peki harmonikli şebekede neler olabilir?
 
Harmoniklerin olduğu yerde frekanslarda değişmeler olur. Mesala 5. harmonikte frekans değeri 250Hz olur. Sayaçlar 50Hz de çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Sebekede ki frekans değeri değiştiği için sayacın yanlış çalışması mümkündür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,258
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst