Harici Disk İşletim Sistemi Kurulumu

Katılım
29 Nis 2010
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımın harddisk'i bozulduğu için 3.5" olan bir diske windows'u yükledim. Şimdilik bir problem yok ama dizüstü olduğu için taşıma problemi çıkartıyor. 2.5" bir diske yüklediğimde performans açısından bir sorun olur mu? (rpm farkı açısından) Şimdiden teşekkürler.
 
USB 2.0 arabirimi, harddisklerdeki SATA arabiriminden yavaş olduğu için performans açısından herhangi bir sorun olmaz. USB 2.0 bağlantıda, 2.5" veya 3.5" harici harddiskler performans olarak fark etmez. USB 2.0 ile maksimum 30-35 MB/s hıza erişebilirsiniz.
Şu an için harddisk fiyatları yüksek, önümüzdeki yıla normale döneceği söyleniyor. Anladığım kadarıyla dizüstü bilgisayarınızda kullanıyorsunuz. Eğer elinizde kullanmadığınız 2.5" harici bir diskiniz varsa içindeki harddiski çıkarıp bozuk harddisk yerine takabilirsiniz ya da paraya kıyıp 2.5" dahili harddisk alır onu takarsınız. Böylece performans kaybı yaşamazsınız. Yalnız yeni bir dahili harddisk alacaksanız yüksek rpmli(7200 rpm) olmasına dikkat ediniz.
 
Son düzenleme:
Şöyle bir sorun var. 3,5" olan disc belli süre kullanmadığım zaman kendini bekleme konumuna alıyor. Herhangi bir uyarı verdiğimde ise kendini yeniden harekete geçirene kadar zorlanıyor. Bu bütün harici disc kullanımlarında geçerli bir durum mu?
 
Söylediğiniz çalışma sistemi,aslında mantıken enerji tasarrufu ve hdd'in gereksiz yere boşta fazla çalışmaması(Parçalarının erken ömrünü tamamlamaması) için(Cd,dvd-rom,cd,dvd-writer'larda da bu tür bir çalışma ilkesi vardır.) geliştirilip uygulamaya konulmuş olmasından dolayı olabilir.Hepsi için(Taşınabilir hdd'ler,pc içinde sabit olanlar), bunun genel bir çalışma ilkesi olduğundan kesin olarak bahsedemeyiz,çünkü pc içindeki hdd'ler sürekli aktif halde çalışıyor,sadece hdd'in "cache" yani ön bellekteki,kayıtlı verilerini daha çabuk bulmaktalar.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,124
Mesajlar
915,205
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst