Hareket sensörü

Katılım
28 Eki 2013
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
29
bende bir sensör var hareket sensörü
105565.jpg
bunA BENZER
bunun kaç çıkısı vardır
kopmuş olabilir
bunun bir devresini yollarmısınız?
bide bunlan devre yapsak sensörün önünden bisey geçirsek lamba yanıp sönermi ?yoksa bir müddet(5-20sn) yanarmı
bir müddet(5-20sn) yanmassa bunu sağlayabilirmiyiz
bunun basit bir devresini verirmisiniz?

Herkese iyi aksamlar.
lütfen bilenler yardım etsin?
Yardım edenlerin simdiden çok teşekkür ediyorum.
(anlamadığınız bir yer varsa anlatabilirim)
çok teşekkürler
 
Bize anlatmaya çalışacağın yerde google a
hareket sensörü bağlantı şeması yazmayı dene.
 
Selamun Aleyküm
Sayın Yunus meselenin direk uzmanı olmayarak, çalışma biçimi vb ile alakalı soruya acizane aklımda olanca yanıt veriyim.
Resimdeki PIR tabir edilen sensörün; hareket miktarına duyarlılığını(belki mesafe diye de tabir edilir), hangi ışık miktarında(akşam) devreye girmesi gerektiğini, çıkış verdiğinde(lamba yandığında) ne kadar yanması gerektiğini ayarlamak üzere 3 adet ayar düğmesi(potansiyometre) olması gerekir.

İçini açmak senin için zor olmamalı. Bağlantı için 3 kablosu olmalı. İkisi faz ve nötr tabir edilen Şebeke gerilimi için birisi de lamba için olmalı.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...-hareket-sensorunun-aydinlikta-calismasi.html bu sitedeki sayfada sensör bağlantı kabloları 25.07.2012 tarihli 10.15 saatli mesajda görülmekte. Bağlantılar gerek devreden anlaşılabilir, gerek lamba çıkışı ayrı pozisyonda ise oradan tahmin edilebilir ama elektriğin tehlikelerini düşünmen gerekir. Bilgiye birçok yerden ulaşabilirsin ama uygulamadan bizzat sorumlusun, bir elektrikçiye de danışabilirsin.
Bu sensörler ısı yayınımı esası ile çalışıyor olmalılar. İnsan dışında da hareketi algılamaları halinde belki amacına uymayabilir. Belirli bir kısım için kontrol yapılması gerekiyorsa lazerle kurulan sistemler ve ya başka sistemler düşünülebilir.
Başarılar dileriz..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst