Hareket sensörü vaviyen olarak kullanmak

Katılım
8 Mar 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Hareket sensörü vaviyen olarak kullanmak mümkün müdür? Bu sensörlerin içerisinde bildiğim kadarı ile röle oluyordu. Bir sensörün kapalı ucu diğerinin açık ucu kullanılsa olmaz mı?
 

Ekli dosyalar

  • snsrly.jpg
    snsrly.jpg
    37.5 KB · Görüntüleme: 116
iki sensörde de hareket olursa ne olacak.çakışma olmazmı kontaklar da.
 
Aynı faz girecek çakışma olur mu? İki sensör de aynı anda aktif olsa bile kontakların konumu zıt yönlerde olması gerek. Bilmiyorum çok mu saçma oldu acaba.

Şemaya tekrar baktım da sağdaki sensöre farklı besleme gelmesi lazım galiba. Bu şekilde soldaki çalışmadan sensör de aktif olmaz gibi görünüyor.
 
Son düzenleme:
Devre hatalı. Elinizde sensör var mı varsa nasıl birşey bilmiyorum ama hareket sensörleri tek kontaklı, o da açık kontak. Kapalı kontak olanını ben görmedim. Burada kapalı kontağa da gerek yok zaten.
İki farklı yerde iki sensör olsun ama aynı fazdan beslensin. Sensörlerin çıkışlarını da tek lambaya verin. Sensörlerden birisi yada ikisi aynı anda gördüğünde bile lamba yansın. Zaten aynı fazdan beslendiğinden sıkıntı olmaz.
 
..olur ama anlamsız olur...
kullanılmaz böyle birşey..
 
vavien değilse darbe sensoru işinizi görür sensorlerin çıkışına birer roleye girerek darbe sensoru tetiklenir
 
Vaviyen bir yerden açıp diyer anahtardan açma ve kapatma devresidir siz aynı lambayı farklı yerlerden açmak istiyorsanız tavsiyem iki hareket sensörü aynı lamba devresine paralel bağlayın ben yaptım uzun bir koridorda uyguladım yaklaşık10 metre iki kapıya yakın koydum sensörleri hangi kapıdan girersen gir koridorun lambaları yanıp söner. Yalnız ince detay faz,nötr,lamba çıkışı paralel olacak her iki sensörde .kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst