Hareket sensörü ile ilgili

ersin syl

Üye
Katılım
13 Ocak 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
54
ben hareket sensörünü insan odadan çıksa bile lambanın 1 saat daha çalışmasını istiyorum ve gece olunca sensör devre dışı kalacak şekilde yapmak istiyorum bir sürü devre denedim ama olmadı kontrol kalemindeki makale ve öneriler kısmında benim amacıma uygun çizim ve görüş yoktu.
rica etsem bu konuda bana yardımcı olurmusunuz şema ve parçalarkonusunda
şimdiden tüm kontrolkalemi üyelerine teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Gece olunca sensör devre dışı kalacak kısmını anlamadım?
 
özür dilerim öncelikle çok açık anlatamadım.
yani gece çalışmasını sistemin istemiyorum.gece olunca lamba hep yanacak hiç sönmeyecek sabah olana kadar sabah olunca tekrar hareket sensörü devreye girecek ve 1 saat hareket yoksa lambayı kapatacak. main loop dediği gibi ldr ile çözülebilir muhtemelen .
bu konu için devre bulabilirmiyim .yardımcı olurmusunuz çok memnun olurum .cevap verdiğiniz için teşekkürler iyi çalışmalar.
 
zaten ya optik bir eleman olcak,yada zaman tutacaksınız rtc ile.
en ucuz ve etkili ldr dir.piyasadakilerde böyledir.
 
Radar sensörler var. Bunların günışığı sensörleri de mevcut. Gün ışığı algıladığında (ayarladığınız lux değerinin üzerinde) otomatik söner. Geceyken de hareket algıladığında yanar, süresini 1 saate ayarlarsanız dediğiniz işi de görür. Hareket bittikten bir saat sonra söner.
 
1 saate kadar ayarlanı varmı ? varsa marka öğrenebilirmiyim
 
Radar sensörler var. Bunların günışığı sensörleri de mevcut. Gün ışığı algıladığında (ayarladığınız lux değerinin üzerinde) otomatik söner. Geceyken de hareket algıladığında yanar, süresini 1 saate ayarlarsanız dediğiniz işi de görür. Hareket bittikten bir saat sonra söner.

radar sensörde (microwave doppler motion sensor) aynı Passive Infra Red dedectorde aynı hepsinde ya ldr var yada photodiod,phototransistor var. bunların hiçbiri gece yada gündüz algılama problemi yaratmaz. arkadaşın sormak istediği gece olunca hareketi algılamasın istiyor. bunun sensör elemanın algılamasıyla ilgisi yok.
 
Klasik kumanda ile çözüm yukarıdaki gibi olur. Devrede H butonu hareketi algılayan röle ve Gece sınır anahtarıda geceleyin konum değiştiren bir anahtar gibidir.

H butonuna basınca(yani hareket oluşunca), lamba yanar ve süre saymaya başlar ve eğer lamba yanarken tekrar hareket oluşursa(H butonuna basınca), süre baştan saymaya başlar. Yani odadan çıkıldıktan sonra(hareket bitiminden 1 saat sonra) lamba söner taki hareketi algılayana kadar.

Gece konumuna sınır anahtarı alındığında, hareket sensörü enerjisiz olduğundan hareket algılanmaz.

Bu devre klasik kumanda elemanlarından ayrı olarak;
1 adet darbe akım anahtarı
1 adet fotosel röle
1 adet hareket sensörü
ve yeter sayıda röle ile gerçekleştirilebilir.
 
evet bu da bi çözüm olabilir ama sesli ve pahalı bi yol.daha az yer kaplayan daha hafif yöntem seçmeliyim.bu söylediğiniz malzemeleri 15x15x7cm kutuya yerleştiremem genede çok teşekkürler .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst