Hard cominicator 475

serhatcal

Üye
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Arkadaşlar hard comminicator 475 kalibrasyon cihazı ile transmitter kalibrasyonu yapmak istiyorum.Bağlantı şekli ve kalibrasyon nasıl yapılır.Yardımlarınızı bekliyorum.
 
hart 375 kullanıyorum.transmitter hard özellikli ise ve 2 kablolu ise transmitter çalışırken power besleme uçlarına parelel bağlayıp ana menude range ve gönderdiği çıkış sinyalini ma ve v okursun. transmitter test uçundan ise 2.bir özellik olup gönderdiği ma ve volt ölçersin.
 
Hart 375 ile Endress Hauser marka sensörlerin bilgileride okunabiliyormu? Elinizdeki cihazın fiyatını biliyormusunuz? Teşekkürler..
 
hart cihazı ile hard protokol cihazların hepsi okunabilinir. hata configurasyon yapabilirsin. düzeltme yapamak istiyorum.
transmitter 2 kablolu ise (+/-) besleme üzerinden ma gönderir.3 kablolu ise 2 kablosu besleme (+/-) 3. ve yine - kablo output voltaj kablosu olup volt gönderir.Ör: 2 kablolu transmitter 24v uygulayıp üzerinden sistemi ma (4-20 ma veya 0-20ma) gönderir.
3 kablolu ise 2 kablosuna 24v verip diğer 3 .kablo voltaj (1-5volt veya 0-5 volt gibi) gönderir.
 
Beslemeye paralel bağlıcaz yani.Peki 250 ohm gibi bi direnç bağlanması gerekir mi.Ayrıca transmitterle iletişimi kurabilmesi için transmitteri tanıtmak falan gerekiyor mu, yoksa açıldığı gibi transmitterın değerleri gözüküyor mu.Tüm arkadaşlara teşşekkürler.
 
besleme; sistem üzerinden gelirse 250 ohm direnç seri bağlanmaz .ancak dışarıdan 24v-30v gibi besleme vermen gerektiğinde seri direnç bağlamalısın.çünkü loop ma döngüsü için gereklidir.hart communıcator cihazları genelde tüm firmalara ait hart protollu transmitterleri tanır ve confugurasyon değişikliği yapabilirsin.(bazı firmaların transmitterleri yüklü olmayabilir tanır yani okuma yaparsın ancak confugurasyon değişliği yapamazsın)
 
Ayrca Hart'ın menüsünde 'Fieldbus mobile' ve 'Valvelink' adlarında menüler var.Bunlar hakkında bilgi verir misiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,189
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst