Hangi model standalone DVR almalı ?

tknsyn

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
27 Eki 2007
Mesajlar
2,256
Puanları
481
piyasada görüntü sıkıştırma biçimine göre MJPEG,MPEG4,H 264 Formatlarında kayıt yapan cihazlar var.Tek fonksiyonlu,triblex ve pentaflex diye isimlendirilen,üç ve beş fonksiyonun aynı anda kullanılabildiği cihazlar var.GPRS destekleyenler var.
Şimdiye kadar hep DVR kart kullanmıştım.İlk defa Standalone DVR kullandım.MJPEG kayıt yapan basit bir şey aldım.Keşke almaz olaydım.Ben şimdi bu cihazı ıskartaya çıkarıp çok daha iyi performanslı bir cihaz almak istiyorum.Liste fiyatı bazında 500 dolar ile 2000 dolar aralığında cihazlar var.İnternetten uzak erişimde akıcı görüntüleri olsun cep telefonu ilede uzak erişim yapılabilsin,kendi client yazılımı dışında internet explorerdan da uzak erişim mümkün olsun.Tecrübesi olan arkadaşlar hangi marka ve modeli tavsiye ederler.
 
Bende şu an alma aşamasındayım.Fiyatlar 250 dolardan başlıyor.Ama ucuzlara güvenemiyorum.Ne sorunlar yaşadınız.Cihaz markasını özelden gönderirmisiniz.
 
selamlar öncelikle 250 dolar gibi bir rakama dvr cihazı zor olanlardanda pek randıman alamıyorsunuz zaten biz united security marka güncellenebilen cihazlar ile çalışıyoruz ve başımız ağrımıyor 2 yıl teknik destek sağlıyoruz.
 
Benim de öğrenmek istediğim şu;bu ucuz cihazlar çabuk mu bozuluyor,nedir sorunları?
Bazı özellikler olmayabilir,fiyata göre tabii.Benim için harekete göre kayıt yapması
ve uzaktan erişim yeterli.Kameranın çözünürlüğünü versin yeter.
 
Sn.tahir549,anlaşılan paylaşabileceğiniz tecrübeleriniz var.United Security nin US 6004 modeli ile US 6024 modeli arasında fiyat dışında hangisini tavsiye edersiniz.Hangi özellikler yüz güldürür.Yanıltıcı veya eksik bilgilendirmeli reklamlar veya tanıtımlar konusunda nelere dikkat etmeli,arkadaş senin çok şeyler yazman gerekli,en azından benim ihtiyacım var.
 
Selamlar..
Bende internette arama yaparken forumu gördüm. Ve bilgim olduğu kadarıyla yardım etmeye çalişim.Bende 4 senedir bizzat bu sektörün içindeyim ve uygulama yapan bir firmamız var.Bizimde çalıştığımız markalardan biri United Security ve ağırlıklı bu ürünleri kullanıyoruz.Hemen hemen her DVR'ını ve kamerasını kullandım.
US-6004 modeli kore malı US-6024 modeli taiwan malı bir ürün. Kore ürünlerinin genel olarak çok daha kaliteli olduğu bilinen bir gerçek. Liste fiyatları 585 $ diğeri 490 $. US-6004 modelinde renkler US-6024 modeline göre daha canlı. Explorer,Client ve CMS yazılım desteği var. Biliyorsunuz CMS yazılımı işin içine girdiğinde en azından tek ekranda 64 kamera görüntüsünü birleştirebiliyorsunuz. Cihazın 8 li ve 16 lı modeli var. Çoklu uygulamalarda kullandım ve cihaz başarılı bir cihaz.

US-6024 cihazının 8 li ve 16 lı olan modeli yok ve sadece explorer'dan izlenebiliyor.Renkler diğerine göre biraz daha soluk gibi. Ama bunu sadece bu işi yapan bizler anlayabiliyoruz. Artı olarak bu cihazda cep telefonu desteği var . iphone lardan biel izlenebiliyor. Ama bu benim cok hoşlandığım bi ozellik değil. Bence DVR kayıt cihazlarında öncelik cep telefonu desteği olmamalı.Güvenlik sistemleri profosyenel olmalıdır ve onemli olan yaptığı kayıttır.Cep telefonu tarafı bana işin oyuncak tarafı geliyor.Son kullanıcılar cihazı ve hızını görerek beğenip onay verebiliyor.

Her iki cihazında internet hızı üst seviyede. Artık piyasadan MPEG4 cihazlar yavaş yavaş kalkıyor. H.264 formatında oldugu için iki cihazda gerçekten internet üstünden hızlı.
Ama bu işi benim gibi yapan herkesde çok iyi biliyorki 10$ ın hesabını yapan müşterilerle karşılıyoruz. Ve 490$ - 585 $ karşılaştırması yaptığımızda inanın o kalitenin hiçbir onemi kalmıyor.

Her iki cihazında ayarları internet üstünden ayarlanıyor.(Tabiki network ayaralrı hariç) Buda bizim için oraya servise gitmekten yırtmamız demek. Genelde çok kurcalar insanlarımız biliyorsunuz merkalı insan çok. Herhangi bir sorun oldugunda bağlanıp ayarları istediğimiz gibi set ediyoruz.
Birde önemli olan bu cihazların stabil olması. Yani ben hiç bir cihazımda şuanda bozukluk, çalışmama, kayıt durması gibi başıma büyük dert açıcak olaylarla karşılaşmadım.

Özet olarak 2 cihazda iyi. Kullanım alanları farklı olabilir. Orneğin çalışanların ne yaptıklarını uzaktan izlemek isteyen bir iş yerine patronuna US-6004 modelini önerirken, kucuk bir dükkanı olan esnafa US-6024 modelini önerebiliyorum. Tamamen sizin bakış açısına kalmış bir olay.
 
Son düzenleme:
Sn.sora,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Cep telefonu olayını detaylandırmanız mümkün olurmu
 
Cep telefonu tarafı bana işin oyuncak tarafı geliyor


demişsin oyuncaktarafına bi açıklama getir de ögrenelim
 
Standalone DVR almak bence aptallıktan başka bir şey degil
neden 500GB HDD YE 25frm kaydı enfazla 15 gün yapıyor BU PC de 2 ay demek yani 60 gün uzaktan erişimi söylemiyorum lokal sörverdan 100mp kaplıyor degilki internetten en fazla 6 frm alırsın bekap almak ayrı bir dert saat zamanı neyse cd ye de o şekilde kayıt yapıyor yani şöyle müşterinin bekap alması (arşiv veya yedeklemesi cııııırt ) demek HDD benim bildiklerim adına konuşuyorum en fazlasını gördüm 4 tane pehhh PC de bu böyle degil 4 içine 5 dışına sörverdan binlerce pc ye ....... yazılım pc de geliştiriliyor DVR da belki yada bi ihtimal

cep olayına gelince cep tel larında hız 32mb yani hangi kamerayı hangi hızda izlemeyi düşünüyorsun H264 bile PC den internetin eniyi oldugu zamanlarda 1 kamerayı max 20frm alırsın daha ne diyeyim

DVR seçimi derken şunu söyliyeyim kamera kuracagınız heryerde PC var VGUARD 10 NUMARA 32mb ekran kartıyla bile çalışıyor ve h264 kartlar gibi PCde şu özl bu özl olsun aramıyor fakat H264 web ara yüzünde digerlerinden daha hızlı GİBİME GELDİ
 
Son düzenleme:
Sn.sora,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Cep telefonu olayını detaylandırmanız mümkün olurmu

Rica ederim..
Tabi.
Bu cihazın MJPEG ve XHTML destekli telefonlarda DVR 'a bağlanma özelliği var. Mesela iphone'larda çoğu cihaz çalışmaz ama bu cihaz çalışır. Çalışır dediğimde cihaz telefondan explorer sayfasına bağlanır. İstenilen saniye aralıklarında sayfa çok hızlı bir şekilde refresh olur. Bu min. 1 sn. olarak ayarlanabiliyor en düşük olarak. Böylece her saniye yeni görüntüyü browserda görebiliyorsun. Olay sadece bu.e
Bazı DVR lardada Real Media Player vasıtasıyla direk izleyebiliyorsun.(Telefonunda Symbian yazılımlar için geçerli bir durum).
Ama dediğim gibi güvenlikte cep telefonundan izxleme özelliği tercih sebebi olmamalır bu işin oyuncak kısmıdır.
Ama isterseniz ithalatçının direk sitesinden kullanım klavuzunu indirebilrsiniz yada arayıp bizzat sorabilirsiniz. United Security'nin Türkiye ithalatçısı Alte Elektronik'dir. Son kullajnıcıya direk satışı yokdur bizim gibi bayi üstünden satış yaparlar ama istediğiniz bilgiyi verirler.En azından benim çalıştığım en ilgili ithalatçılardan birileridir.

Kullanım klavuzu US-6024 : http://www.alteelektronik.com.tr/kk/US-6024.pdf
Ürün broşürü US-6024 : http://www.alteelektronik.com.tr/brosur/US-6024.pdf

Ama benim tavsiyem bir cihaz taktırcaksam bu kesinlikle US-6000 serisidir(4,8,16 kanal).Gördüğüm en hızlı DVR lardan biridir.
Ürünün sayfası(4 lü için): http://www.alteelektronik.com.tr/DVR.asp?UrunID=28
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst