Hangi Marka Klima Taktırmam Lazım?

telemcii

Üye
Katılım
10 Şub 2009
Mesajlar
441
Puanları
6
Konum
ANkaRA
arkadaşlar benim bu sene yazın cektiğim sıkıntı cok büyük. biliyorsunuz pastırma yazı oldu bu sene istanbul kavruldu resmen. bende camları acık yatmak zorunda kaldım. ama ben dışardan gelen sesler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadım uyku problemi oldu .birde sıcak üstelik.. ben bu sene klima taktırmayı düşünüyorum..oturma odasına split tipi sadece geceleri cok sıcaklarda kullanmak üzere şimdi sorum şu;

1- geceleri kullanacağım klima gece boyunca acık kalacak ... herhangi bir hastalık olabilirmi klima hastalığı varmış..

2- bana hangi markayı tavsiye edersiniz..

3- kışın taktırsam avantajlımı olurum

4-elektrik faturasına yansıması ne olur
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar benim bu sene yazın cektiğim sıkıntı cok büyük. biliyorsunuz pastırma yazı oldu bu sene istanbul kavruldu resmen. bende camları acık yatmak zorunda kaldım. ama ben dışardan gelen sesler nedeniyle büyük sıkıntı yaşadım uyku problemi oldu .birde sıcak üstelik.. ben bu sene klima taktırmayı düşünüyorum..oturma odasına split tipi sadece geceleri cok sıcaklarda kullanmak üzere şimdi sorum şu;

1- geceleri kullanacağım klima gece boyunca acık kalacak ... herhangi bir hastalık olabilirmi klima hastalığı varmış..

2- bana hangi markayı tavsiye edersiniz..

3- kışın taktırsam avantajlımı olurum

4-elektrik faturasına yansıması ne olur
mitsubishi electric marka klimayı tavsiye ederim,hem konforlu ısıtma soğutma hemde muadili klimalara bile fark atacak enerji tasarrufu ile bence bir numara.eğerki bütçeniz uygunsa bir kez alırsınız.
 
Lejyoner Hastalığı (Klima Hastalığı)
legionella.jpg


Lejyoner Hastalığı, Legionellaceae ailesinden L. Pneumophilia adlı bakterinin neden olduğu pnömoni yani zatürre hastalığı olarak tanımlanır.
Hastalığa neden olan bakteri 1977 yılında Philadelphia’da Lejyonerlerin toplantısı sırasında ortaya çıkan salgınla birlikte ortaya konulmuş ve bu nedenle Legionella adı verilmiştir.
Bakteri nemli ortamlarda ve akarsu ya da göllerde yaşar ve bu ortamlarda uzun süre canlılığını koruyabilir. Bakteri bu özelliği nedeniyle klima sistemlerinde de yaşayabilmekte ve bu sistemde oluşan aerosollerin ortamda bulunan insanlarca solunması sonucu akciğere yerleşerek hastalığa neden olmaktadır. Hastalığa halk arasında klima hastalığı denilmesinin sebebi de budur. Hastalığı neden olan bakteri büyük oteller ya da buna benzer kuruluşların su sistemlerine doğal kaynaklardan bulaşabilir ve bu sistemler içerisinde Bakım ve dezenfeksiyon koşullarına uyulmadığı takdirde üreyebilir. Su sisteminde üreyen bakteriler su boruları, banyo armatürleri gibi çeşitli ortamlarda üremelerin devam ederek suyun kullanımı sırasında oluşan aerosollerin solukla akciğere alınması sonucu hastalığa neden olur.
Hastalık daha kronik akciğer veya karaciğer hastalıkları, kanserler, şeker hastalığı, alkolizm, yoğun sigara kullanımı neticesi savunma sisteminin zayıflaması sonucu ortaya çıkar yani bu sayılan durumlar lejyoner hastalığı için risk faktörü olarak kabul edilebilir.
Hastalığın belirti ve bulguları nelerdir?
Hastalığın belirti ve bulguları hafif bir üst solunum yolu enfeksiyonu belirtilerinden, ölümcül seyreden zatürreye kadar çeşitlilik gösterebilir. Legionella bakterisinın neden olduğu zatürre hastalığında ateş, halsizlik, baş ağrısı, karın ağrısı, yaygın kas ağrıları, deri döküntüleri, kuru öksürük, nefes darlığı gibi belirtiler kısa sürede ortaya çıkar ve ateş 40 dereceye çıkabilir. Bu hastalarda diğer zatürrelerden farklı olarak sıklıkla akciğer dışı belirti ve bulgular da görülür. Karın ağrısı, bulantı – kusma , ishal, bradikardi (kalp atım sayısının azalması) bu belirtilere örnek olarak sayılabilir. Ayrıca bu hastalarda bilinç bozukluğu da görülebilir. Hastaların fizik muayenelerinde pnömoniye has bulgular mevcuttur.
Tanı yöntemleri nelerdir?
Bu olgularda çekilen akciğer grafileri sadece pnömoni bulguları verir yani hastalığın lejyoner hastalığı olduğunu kanıtlayacak özel bir radyolojik bulgu yoktur. Kan sayımında lökosit sayısı normal olabilir ya da hafifçe artmıştır. Karaciğer enzimlerinde ve LDH enzim düzeyinde yükselme, hiponatremi, böbrek fonksiyonlarında bozulma saptanabilir. Sedimantasyon genellikle yüksektir. Bu bulguların hiçbirisi lejyoner hastalığı için spesifik değildir ve tanı koyduramaz. Kesin tanı için her şeyden önce hekimin hastalıktan kuşkulanması ve bu hastalığın tanısına yönelik tetkikleri istemesi gerekir. Balgam, kan ve idrarda Legionella bakterisi ya da onun antijenleri tespit edilerek tanıya ulaşılır.
Tedavi
Hastalığın tedavisinde antibiyotiklerden yararlanılır. Ancak lejyoner hastalığında tedavi için kullanılan antibiyotikler ve bunların kullanım süreleri diğer pnömonilere göre farklılık gösterir. Tedaviye yanıt genellikle çabuk olmakla birlikte ağır seyreden bazı olgularda sekeller kalabilir.

alıntıdır
 
klima hastalığı yukarıda belirtildiği gibi lejyoner hastalığıdır kendi evin temiz olacağı için bakımlarını da düzgün yaptırdığın zaman sıkıntı yaşamazsın klimalarda standart olarak gece modu ya da on off timer özelliği zaten vardır marka dersen benim favorim mitsubishi heavy ind. elektrik faturasına gelince inverter model alırsan buzdolabından bile daha az yakar inverterlar standart modele göre biraz pahalıdır ama faturadan çıkar masrafı
 
arkadaşlar ben yaklaşık 1 yılı aşkındır mıtsubıshı electrıc msz fd35va 12000btu kulanıyorum çok menunum ısıtmada cihaz 21000btu ya çıkıyor çatı katında oturuyorum salon ve yatak odasını 30m alanı çok rahatlıkla ısıtmakta demek istediğim cihaz yüksek kapasiteli ısıtma yapıyor 3saatlik elk tüketimi de 1kw ölçümü bizat kendim yaptım cihaz diğer cihazlara bakarak biraz pahalı 3000tl üzeri ama parasını hakeden bir cihaz tavsiye ederim
 
mıtsubıshı veya daıkın. gece uyku modunda calıştırısın birsey olmaz.
 
zamanında epey araştırmıştım, mıtsubıshı tavsiye ederim..
 
Klimalarda standart olan uyku modunu kullanabilirsiniz.ayrıca alacagınız klimanın servis agı ve ekonomik olması önemlidir.inverter (410 gazlı) klima alırsanız enerjidende tasrruf etmis olursunuz piyasada bir cok markada klima var bir kere taktırın tam olsun bence tavsiyem biraz maliyetlide olsa mıtsubıshı veya toshiba derim boru ve rekor kalitesi bile farklı
 
sadece soğutma hemde gece için düşünüyorsan en ucuz klima dahi işini görür.kaliteli klimanın farkı;yazın +40c nin üzerinde,kışın 0c nin altında ortaya çıkar.enerji tasarrufu dersen inverter şart veya oda ihtiyacından büyük klima almayacaksın ki devreye fazla girip çıkmasın.ucuz klimalardada,iç ve dış ünitedeki ses düzeyi insanı rahatsız edebilir.imkanın varsa mitsubishi elektrik,daikın yoksa;servisi yaygın bir klima işini görür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst