Hangi Jeneratör ?

Yabancı34

Üye
Katılım
24 Şub 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
48
herkeze iyi akşamlar, bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
sorundan kısaca bahsediyim arkadaşlar Kuaför salonuna şebekeye jeneratör montaj yaptırmak istiyoruz 10 kva gücünde olacak. Şebeke 3 fazlı trifaze ,sağolsun bilen elektrikciler kafamızı allak bullak etti,monofaze aldık dediler şebekeye olmaz monofazeler tek fazlı bunu 2 0 1 pako şalter ile bağlatacaktık olmadı şimdi trifaze alalım diyoruz oda olmaz 380 volt elektrik çıkışı var diyolar.bunuda transfer panosu ile şebekeye dahil etmek istiyorduk.
ne yapacağımızı bilemez olduk yardımcı olursanız seviniriz.
jeneratör marşlı ve ipli transfer panosumu , şaltermi ,monofazemi , trifazemi ne lazım şebekeye dahil etmek için acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
herkeze iyi akşamlar, bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
sorundan kısaca bahsediyim arkadaşlar Kuaför salonuna şebekeye jeneratör montaj yaptırmak istiyoruz 10 kva gücünde olacak. şebeke 3 fazlı trifaze ,sağolsun bilen elektrikciler kafamızı allak bullak etti,monofaze aldık dediler şebekeye olmaz monofazeler tek fazlı bunu 2 0 1 pako şalter ile bağlatacaktık olmadı şimdi trifaze alalım diyoruz oda olmaz 380 volt elektrik çıkışı var diyolar.bunuda transfer panosu ile şebekeye dahil etmek istiyorduk.
ne yapacağımızı bilemez olduk yardımcı olursanız seviniriz.
jeneratör marşlı ve ipli transfer panosumu , şaltermi ,monofazemi , trifazemi ne lazım şebekeye dahil etmek için acaba?

İşyerinizin şebekesi trifaze ise trifaze almak zorundasınız çıkışının 380 volt olması önemli değildir.Faz nötr arası 220 volt çıkış verir jeneratör güç tespitinizi yaptıktan sonra gücüne göre transfer panosu kurulur.
 
Son düzenleme:
Bır yanlıs anlaşılma veya terimi düzeltelim, şebeke elbet trifazedir. Kuaför salonun elektrık tesısatı tek fazlımı, üç fazlımı bunu acıkva belirleyin. Yenı teısatlada üç fazlı olabilir, eski işyeri ise tek fazlı olması muhtemel, ona göre generatör alacaksınız.
 
Ben daha evvel aydınlatmalar İçin trafaze olan yere 1-0-2 pako bağlayarak monofaze bağladım sorun olmuyor ama siz elektrik kesilince otomatik girsin diyorsanız trafaze alacaksınız eğer fazlar dengesiz dağılım yapıldıysa jeneratör ün stop etmesine sebebiyet verir bunuda göz önünde bulundurun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst