Hangi işletim sistemi

ykolko

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Arkadaşlar bende bir toshiba satelite 2710 (vestelin sattıklarından) notebook var ben bunun tv out'unu kullanarak televizyonda dvd,divx falan izlemek istiyorum 98,xp,haricinde tv out'unuda çalıştırabileceğim hangi işletim sistemini tavsiye edersiniz.
Toshiba Satelite
Pentium III
12 inç ekran
dvd
hdd 5,5 gb
 
ubuntu veya baska linux işletim sistemleri
 
windows media center kur derim film felan izliyceksen ideal olur
 
işletim sistemi deiştirmek biraz abartılı olabilir ama soluduğun havayı deiştirmek gibi bişe yani oksijeni bırakıp başka bir gaz solumaya benzer!! windows bir çekirdektir ve onu kullanmayı bırakırsan onla çalışan herşeyi bırakacan anlamına gelir günümüzde bir pc yi çalıştırabilen en yaygın diğer bir çekirdek ise linux ve unix dir. ubuntu mandırake pardus gibi sistemler bunların üzerine yapılmıştır aynı windos sürümleri gibi ama çekirdek aynı birde burada windos da çalışan programları kesin kullanamazsın demeyim kullanırsın ya linux için hazırlanmış versiyonunu bulman lazım yada linux seçtiin işletim sistemine windos tabanlı program çalıştırman için ek program kurman gerekir ki fazla sağlıklı olmuyor en azından ben pardus da denedim ve çoğu kez program çöküyor Ama en güzel yanı 80 li yıllarda linux ve unix çekirdekleri yazılmış olmasına ramen vede ücretsiz olmasına ramen henüz internette yayılan virüs truva atı trojen ve benzeri zararlı program yazılamadı dikkat yayılan diyorum çünkü bildiim kadarı ile labaratuarlarda bu işin kurtları tarafından 30 un üzerinde yazılan virüs çeşidi var ama yayılamıyor tabi bu kullanıcısının az olduundan deil kesinlikle sistemin kontrolünün senin elinde olmasından en önemli özelliği de bu gelelim senin tv kartı soruna öncelikle araştır derim seçeceğin işletim sistemi senin donanımı destekliyormu evet ise linux ne unix çekirdekli işletim sistemleri için geliştirilen ücretsiz birçok yazılım var ve çoğu windosunkilerden daha iyi.. şimdiden iyi çalışmalar (NOT: Pardusun 2 yada 3 sürümünde dosya deposundaki windos programları çalıştırmaya yarayan 2 program denedim birini anlayamadıımdan çalıştıramadım öbürünlede soru yaşadım. bu benim yaşadıım sorun olup sürekli yaşanıp yaşanmadıını bilmiyorum araştırmadım!!! )
 
Son düzenleme:
Ubuntu,Pardus Redhat kurabilirsin. extra program gereksinileri olursa rpm le pc'ne kurabilirsin. ücretsiz programlar oluyorlar ve nette kolayca bulunabilir.
 
lubuntu ya da linux mint yükleyebilirsin,düşük donanımlı laptoplarda en iyi verimi bunlarla alabilirsin,kendi video açma programları da var gayet başarılı
 
windows flpyi tavsiye ederim. pişman olmazsın.
 
Ubuntu yüklersen istediklerini karşılayabilirsin. Hem kolay kullanımlı hem de şık bir işletim sistemi.
 
windows 7 artık bütün ihtiyaçları karşılıyor üstelik anakartınızın TPM yongası bulunuyorsa ozaman bu sistem size üst düzey bir güvenlik sğlayabiliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst