Hangi havya...?

Selam arkadaşlar... Tam da yeni bir konu açacaktım ki bu konuyu gördüm. Çok eski marketten aldığım havyayı kullanıyordum uzun süredir ve gayet iyiydi. Lakin, bilgi ve becerilerim biraz gelişince havyam yetersiz kalmaya ve iş parçalarına zarar vermeye başladı. Bende bunun üzerine şöyle ısı ayarlı bir şeyler alayım dedim. Fakat piyasada deli gibi klon cihaz var. Hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemedim. Biraz araştırma yaptım tabii ki buraya yazmadan evvel ve gördüm ki galiba en iyisi weller (hiç kullanmadım ama en azından fiyatı öyle olduğunu ima ediyor). Zira aşırı pahalı. Neyse hikaye kısmını geçeyim artık. Arkadaşlar ben hobi amaçlı ve kişisel tamirat amaçlı elektronik devrelerdeki ufak tefek hasarları, varsa değiştirilecek bir eleman onların değişimi için havya aramaktayım. Elimdeki havya devreleri yakıp karartıyor. Uygulama zamanını azaltsam lehim erimiyor arttırdığım zamanda devre yanıyor. Benim ihtiyacım şu yönde. Devrede bulunan elemanın sökülmesi, yeni eleman lehimlenmesi gibi işlerde kullanacağım bir ısı ayarlı havya düşünüyorum. Hava ısıtmalı ve lehimleme olarak tek cihazda olan tipler var fakat bunlara bir de ilave olarak lehim pompalı havya eklenmiş bir set göremedim. Böyle bir şey varmıdır ? Ben SunLine markasının 852D+ masaüstü havya istasyonunu açıkcası fiyat olarak ihtiyacımı karşılar gibi buldum ama bu markaya ait bir kalem havyayı bir kaç gün evvel rezistansı koptu diye çekmeceye geri koydum. Üstelik alalı 2-3 ay olmuştu ve ve öyle çok sık kullanmadım. Yani markadan yana endişem var. Sizlerin geniş tecrübelerine ihtiyaç duyuyorum şu anda. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Vakit ayırıp yazdığınız cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
havya tavsıyesı konusunda iki seçenek koymuşsun iki havyanında bence hiçbir işe yaramıyacağını düşünerek yazmadım kafanız karışmasın:) fikrimi sorarsan 12/24 volt harıcı trafolu ayarlı havya derım ucuz malzeme alacak kadar zengin değılım bir alır pir alır arkama bakmam :)
 
.. Uygulama zamanını azaltsam lehim erimiyor arttırdığım zamanda devre yanıyor. Benim ihtiyacım şu yönde. Devrede bulunan elemanın sökülmesi, yeni eleman lehimlenmesi gibi işlerde kullanacağım bir ısı ayarlı havya düşünüyorum. Hava ısıtmalı ve lehimleme olarak tek cihazda olan tipler var fakat bunlara bir de ilave olarak lehim pompalı havya eklenmiş bir set göremedim. Böyle bir şey varmıdır ? Ben SunLine markasının 852D+ masaüstü havya istasyonunu açıkcası fiyat olarak ihtiyacımı karşılar gibi buldum ama bu markaya ait bir kalem havyayı bir kaç gün evvel rezistansı koptu diye çekmeceye geri koydum. Üstelik alalı 2-3 ay olmuştu ve ve öyle çok sık kullanmadım. Yani markadan yana endişem var. Sizlerin geniş tecrübelerine ihtiyaç duyuyorum şu anda. Tavsiyeleriniz nelerdir?..

Havya ısı ayarlı olmalı.
Havya ucu yapılan işe uygun değiştirilmeli.
Mutlaka kalite flux-pasta kullanılmalı.
Lehim yapmasını öğrenmeli !
852 lerin orijinal üfleme kolları ve havyaları çabuk bozulur , lakin yedekleri 6-7 dolardır ve çok daha uzun çalışır.
Benzeri kalite oyuncakların fiyatlarının en az 1000 dolardan başladığı göz önüne alınırsa sorun edilecek bir şey değildir.
Özet olarak : ısı ayarı+uç+pasta

Hepsi bir arada cihaz yerine ayrı olanları seçin.

Acemilere satış yapılmıyor diye biliyorum ama çok "duygusal" biri isen şansını deneyebilirsin :

http://www.jbctools.com/
 
Verdiğiniz yanıtlara teşekkürler arkadaşlar lakin ben hobi amaçlı kullanacağım için paraya kıyamak istemiyorum. Haa teknik servis olsaydım ve bu işten para kazansaydım o zaman 10 bin dolar da olsa acımam alırdım. Hepinize tekrar teşekkür ederim.
 
Bu kadarmi zor bi soru arkadaslar vaybe bilseydim bu kadar zorlayacagini sormazdim:cool:


madem birseferlık kullanacaksın bukadar stem etmenize gerek yoktu alın 7.5 tl lik havya işinizi gorun çalışmszsa atın çöpe bukadar buyutmeye gerek varmıydı.?
 
madem birseferlık kullanacaksın bukadar stem etmenize gerek yoktu alın 7.5 tl lik havya işinizi gorun çalışmszsa atın çöpe bukadar buyutmeye gerek varmıydı.?
Sayın tekin126 alıntıladığınız mesaj bana ait değil. Evvelden açılmış bir konuyu devam ettirdim sadece. Ayrıca sitem değil teşekkür ettim :). Lütfen üzerinize alınmayın ama daha evvelden bir şeye tanık oldum. Ürün bir boya tabancasıydı ve ürünle ilgili yorumların (ki çoğu negatif yorumdu) sevgili boyacı arkadaşlarımız tarafından yazıldığı yönünde bir sezgi doğdu içime. O bakımdan ürün yorumlarında ne yazık ki manipüle edici yorumlar çok yaygınlaşmaya başladı. Bu yorumların hangisi samimi hangisi kasıtlı birbirinden ayırt etmek zorlaşıyor. Gördüğüm kadarıyla siz elektronik ticareti içinde olan birisiniz. Ve sattığınız ürünlerin ne kadar kaliteli olup olmadığını bilirsiniz illaki. Günümüz piyasasında ne yazık ki ürünlerin %90 ı çin üretimi hatta çok kaliteli diye bildiğiniz bir marka bile olsa bu hiç fark etmiyor. Dolayısıyla artık kaliteye para vermek zorlaşıyor. Ürünlerin üzerinde ki fiyat etiketleri harcanan reklam giderleri ve marka presjtiji adı altında ciddi oranlarda şişirilip tüketiciye yansıtılıyor. Bazen o burun kıvırıp beğenmediğiniz 3 tl lık ürünler kaliteli marka diye bildiğiniz ürünlerden daha kaliteli çıkabiliyor. Meseleyi polemik haline dönüştürmek değil maksadım. Ben malın kalitesine para verme taraftarıyım. Adına yada garantisine yada reklam giderlerini karşılamak gibi bir niyetim yok. Ülkemizde firmaların uyguladığı garanti şartlarında %95 tüketicinin yanlış kullanması sonucu garanti kapsamına girmiyor zaten hatalar. O bakımdan garantinin çok da cezbedici bir tarafı kalmıyor. Havya markası olarak pek bilgili sayılmam. Ne öyle çok çeşit kullandım ne de sattım. Ama eski bir saatçi olarak inanın bana pazarda satılan 5 tl lik saatlerin bugün büyük markaların 600-700 tl ye sattıkları saatlerden hiç bir farkı yok (kalite anlamında).
Her neyse değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla....
 
Ben 2. resimdeki 40 watt proskit kullanıyorum ve de memnunum.
 
Solomon SR-965 havyam vardı. 1 yıl 3 ay önce satın almıştım. Dün itibarıyla bozuldu. Hobi amaçlı elektronik ile uğraşıyorum. Çok yoğun kullanımım yok. Kaliteli olduğunu düşünerek herkese de tavsiye ediyordum ama durum bu maalesef. Belki benim şansımdandır.
 
Solomon SR-965 havyam vardı. 1 yıl 3 ay önce satın almıştım. Dün itibarıyla bozuldu. Hobi amaçlı elektronik ile uğraşıyorum. Çok yoğun kullanımım yok. Kaliteli olduğunu düşünerek herkese de tavsiye ediyordum ama durum bu maalesef. Belki benim şansımdandır.
garantisi var aldığın yere götür ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst