Hangi Haberleşme Protokolünü Kullanmalıyım

Eray Abik

Üye
Katılım
22 Eki 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Sevgili dostlar merhaba,

büyük bir araziye birden fazla pompa koymak istiyorum bunları da tek bir merkezden yönetmem lazım.
pompaların hepsi aynı anda ve aynı hızda çalışacak fakat arıza veren motor olursa direkt olarak yerini bilmem lazım.
bunun için mümkünse kablolu bir haberleşme protokolü arayışındayım.
protokol özellikleri şöyle olmalı:

1-Bir veya birden fazla master içerebilir.
2-1000+ slave bağlanabilir
3-Mesajı adrese değilde genele göndermelidir,bütün saha aynı işi yapacak(Örneğin:Master 0x00 registerini 1 yaparsa bütün slave'lerdeki kayıtlı 0x00 registerleri 1 olmalıdır)
4-Slave lerden gelen hata mesajlarında hangi slave den geldiğinin bilgisini içermelidir ki hangi motorda arıza var bileyim.
5-1km+ mesafede çalışabilmelidir.
6-maliyeti mümkün olduğunca düşük olmalıdır.

Bu koşulları sağlayabilen bir protokol biliyorsanız paylaşırsanız çok memnun olurum nitekim yaklaşık 1 aydır arayıştayım.

Teşekkür ederim hayırlı forumlar.
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim 433MHz kablosuz haberleşme kullanmaya karar verdim çünkü uzak mesafelere kullanacağım kablo maliyeti,kablosuz modüllerden daha fazlaya gelecekti ayrıca kablosuz haberleşme istediğim tüm özellikleri de karşılıyor.Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bütün katılımcılar burada yardım etmek için bulunur. Ancak şunu merak ediyorum bütün derdiniz kablo muydu? Peki protokollere ne oldu hani birden fazla Master 1000+ Slave talepleriniz ne oldu?
Çözdüyseniz mesele yok.
Kolay gelsin
 
Bütün katılımcılar burada yardım etmek için bulunur. Ancak şunu merak ediyorum bütün derdiniz kablo muydu? Peki protokollere ne oldu hani birden fazla Master 1000+ Slave talepleriniz ne oldu?
Çözdüyseniz mesele yok.
Kolay gelsin
LoRa modülleriyle RF433 Mhz bandından istediğim kadar master ile broadcast yayın yapıp istediğim kadar (teknik olarak sınırsız) slave'e sinyal gönderebiliyorum üstelik bu slave'lerden kendi id kodlarıyla hata mesajlarını da alabiliyorum yani hangi motorumda arıza varsa nokta atışı olarak tespit edebiliyorum.
Menzil sıkıntısı da kalmadı, bu modüllerle açık alanda minimum 3km menzilim var,fiyatları da çok uygun.
Yani kablo olmaması dışında bütün isteklerimi karşılıyor e maliyet olarak ta kablodan daha ucuza geldiği için bu sıkıntı olmuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst