hangi haberleşme modülü daha iyi(drone)

Zahid56

Üye
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
28
merhaba drone yapmak isitiyoruz arduino kullanıcaz kumandayıda laptoptan yapıcaz. ancak hangi haberleşme modülünü kullansak bilemedik.


daha önce blueetooth modülünü kullandık ancak onun menzili drone için yetersiz. şimdi esp düşünüyoruz nrf de var sizce hangisi daha mantıklı olur. özellikle drone için uygun olanıda söyleyebilirsiniz genel olarakta tavsiye verebilirsininiz sürekli projelerle uğraşıyoruz başka projede faydalı olacaktır. şimdiden herkese teşekkürler.
 
Espnin kendi kablosuz ağını oluşturabildigi bir gerçek. Ama ben olsam bu iş için rf modül kullanırdım. Hc12 veya hc11 uygun olurdu bence. 1km e kadar menzil veriyor (sözde. Ne kadar sağlıklı bir bilgi olduğu tartışılır). Esp o kadar yüksek menzile sahip değil bildiğim kadarıyla. Eğer sıfırdan birşey yapmak zorunda değilseniz direk kumanda ve alıcıyi hazır alın. Kumandanın alıcının sinyalini okuyun. Ona göre işlem yaptırın. Kontrol ve hakimiyet kolaylaşır. Drone'nun denge sistemi için nasıl birsey düşünüyorsunuz? Hani eğer tüm proje tek tip olmayacaksa elimde kibrit kutusu büyüklüğünde ve öne, geriye, sağa ve sola devrilme durumunda(belli bir acıda hani. Ayarlanabilir o açı) ilgili yon için çıkış veren bir kart var. Bununla dronenun dengesini kaybedip düşmesini engellemeniz kolaylaşır.
Bunun dışında eğer motorlar büyük ise bence kendi esc nizi yapın. Hazır sürücüler ile sinirlamayin (ki hazırlari pahalı. Tabi sizin motorların gücüne göre değişir bu durum). Bunun disinda da drone olayında temel unsur olarak birşey kalmıyor. Lipo pillerin seçimi önemli tabi. Onun dışında üstüne ister gprs, ister kamera konur. Yapılabilecek hazır iniş ve hazır kalmış butonları filan da konabilir. Aklıma gelenleri yazayım dedim :) iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst