Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ?

İşletim sisteminiz hangisidir ?

  • Windows(XP,VISTA,WIN7,WIN10)

    Oy: 10 76.9%
  • UBUNTU

    Oy: 1 7.7%
  • GNOME

    Oy: 0 0.0%
  • PARDUS

    Oy: 0 0.0%
  • KDE

    Oy: 1 7.7%
  • FEDORA

    Oy: 1 7.7%
  • GENTOO

    Oy: 0 0.0%
  • ARCH

    Oy: 0 0.0%
  • MINT

    Oy: 0 0.0%
  • ANTIX

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
Masaüstü ortamların farkları nelerdir?
Standart win kullanıcısı ve ağırlklı olarak mesleki içerikli teknik programlar kullanıyorum. Elektrik elektronik çizim programları gibi.
 
Pardusu nasıl bilirsiniz? Ubuntu yada pardus tercihiniz ne olur? Birde intel centrino core2 duo 1.6 işlemci için tercih ne olur. Laptop makine.
Esas amaç bildirilirse seçenekler daha mantıklı olacaktır.
Dizüstü de olsa hangi amaçla o PC kullanılacaktır?
Amaç sadece internet ve surf ise benim son test etmiş olduğum LUBUNTU sürümünü önerebilirim.
Hala kullanmakta olduğum CORE2 DUO işlemci ve düşük seviye donanımımla yapmış olduğum son testim oldukça başarılı diyebilirim.
Ancak tam bir performans için sadece işletim sisteminin install edilmesi yeterli değildir.
Veritabanından ilgili kodek ve eklentileri de yükleyebilmelisiniz.
Şu an aynı sistemimi UBUNTU STUDIO 14:04 ile kullanmaktayım. Ne yazık ki bu sürüm notlarında eski donanımlara artık destek verilmediği bildirilmektedir. Ben gıcıklığına eski donanımla sağlıklı olarak kullanabilmekteyim :D
Mevcut sistemimin genel ekran alıntısıdır.
Screenshot - 24-12-2017 - 18:02:18.png
 
Standart internet, ofis prg, önceki mesajda belirttiğim elektrik elektronik çizim ve simülasyon programları için pardus ubuntu altında kde gnome vb tercihi ne olabilir?
 
Valla ben arada bir kendimi KDE ve GNOME'a maruz bırakıyorum, ama kısa süre sonra tekrar windowmaker'a dönüyorum. Zırt pırt birşeyler crash ediyor, ve ciddi bir yavaşlama oluyor. Daha önceki bir KDE dememde beni özellikle kahretti. Kurdum KDE'yi, sistem kağnı gibi yavaşladı. Sürekli harddiski kaşıyor, sistemi kullanamıyorum. Sonradan ortaya çıktı ki, KDE nin bir arka planda çalışan yazılımı harddisk'teki dosyaları endeksliyormuş, böylece sonradan ben kolaylıkla bulabileyim diye :) Ulan sistemi kullanamıyorum, ne dosya araması ... Hemen windowmaker'a geri döndüm ve rahatladım :D
 
Standart internet, ofis prg, önceki mesajda belirttiğim elektrik elektronik çizim ve simülasyon programları için pardus ubuntu altında kde gnome vb tercihi ne olabilir?
Aldım verdim ben seni yendim tarzı ile PC yi kandıramazsınız :D
Her bir uygulama için belli bir donanım gücüne ihtiyaç duyulmaktadır.
Donanımların gücü ise işletim sistemlerinin marifeti ile yükselemez. Yani işletim sistemlerinin seçiminden ziyade tüm donanımlarınızın gücünü bilmelisiniz ki uygun bir seçeneği belirleyebilelim.
Çizim programları için öncelik tercih grafik kartının gücüdür. Eğer onboard bir grafik kartınız varsa ve işlemciniz de değinildiği üzere zayıf ise, o tür bir PC ile tatminkar bir iş yapabilmeniz mümkün değildir. Bazı işleri (Ofis veya internet) bile sınırlı yapabilirsin.
PC'nin tam donanım listesini verebilirseniz en uygun sürümü birlikte belirleyebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,552
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst