Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz ?

İşletim sisteminiz hangisidir ?

  • Windows(XP,VISTA,WIN7,WIN10)

    Oy: 10 76.9%
  • UBUNTU

    Oy: 1 7.7%
  • GNOME

    Oy: 0 0.0%
  • PARDUS

    Oy: 0 0.0%
  • KDE

    Oy: 1 7.7%
  • FEDORA

    Oy: 1 7.7%
  • GENTOO

    Oy: 0 0.0%
  • ARCH

    Oy: 0 0.0%
  • MINT

    Oy: 0 0.0%
  • ANTIX

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    13
  • Anket kapatılmış .
Ubuntu ve debian kullandım terminalden yazma olayı insanları korkutuyor yoksa normal kullanıcılarda kullanacaktır bence.
 
2009 yılında ubuntuyu int üzerinden istemiştim Kanadadan kargo yoluyla gelmişti O günden bu yana ubuntu işletim sistemini kullaniyorum Masaüstü olarak gnome tercihim .USB üzerinden çalıştırdığım diğer linux dağıtımı da boyutuyla ve hüneri ile tails dır.Bunun yanında bilgisayar tamirinde hiren bootun içinde parted magic var buda hünerli bir işletim sistemidir live olarak çalışabilir.
Şunu söylemek isterim ki linux işletim sistemleri birbirinden görsel ve yazılım olarak farklidir.Aralarinda ubuntu iyidir yeni kullanıcılara kolaylik saglar.
 
Denemek için Ubuntu 12.04 kurdum, bir daha da gerekmedikçe Windows açmadım. Tabi o zamana kadar arada kurup siliyordum yine; arada Pardus kurdum, arada OpenSuse ki çok beğenirdim eskiden, arada LG3D'li Slackware kurdum, arada Ubuntu kurdum denedim. Bir buçuk yıl kadar sonra Ubuntu'nun KDE masaüstünü kullanan Kubuntu sürümünü kurdum denemek için. KDE aşırı miktarda kişiselleştirilebilir bir masaüstü ortamı. Performans olarak da Ubuntu'ya göre daha iyi geldi gözüme Kubuntu, Ubuntu hantal kalıyordu hani. Yeni bilgisayar aldım, Windows'suz aldım ucuza geldi. Windows kullanmıyorum mecbur kalmadıkça. Hani mecbur kaldığımda da VirtualBox sanal makinede eski bir XP görüntüsü var, oradan görmeye çalışıyorum işimi ki aylar oldu açmayalı. Ya da en azından geçen yıldan beri daha açmadım. :D
 
Bende 2012 model celeron samsung laptop var ve windows 8 var donuyor kilitleniyor linux u bu bilgisayara yükleyebilirmiyim ayrıca adobe ve winows ofis programları çok kullanıyorum excel ve pdf için bu programlar linux ta çalışır mı?
 
Bende 2012 model celeron samsung laptop var ve windows 8 var donuyor kilitleniyor linux u bu bilgisayara yükleyebilirmiyim ayrıca adobe ve winows ofis programları çok kullanıyorum excel ve pdf için bu programlar linux ta çalışır mı?

Libre Office programı mevcuttur
 
Grafik işleri için de;
Inkscape, GIMP, vs. kullanılabilir.

Ayrıca kurulum yapmadan usb disk ile
deneme yapabilirsiniz. Benim favorim de
Fedora. Kendi sitesi üzerinde usb diske
kurulum, başlatma, vs. konularını bulmak mümkün.
 
Libre office ile yapabiliriniz tabiki, bilgisayar açılışta size sorar; windows mu yoksa Linux mu diye. Siz de oradan seçiminizi yapar ve kullanırsınız. Windows kullanımına yakın deneyim isterseniz: Mint sürümünü tavsiye edilir.

Distrowatch sitesinden daha geniş içerikli dağıtımlara da bakabilirsiniz.
 
Hard diske iki tane işletim sistemi kurabilirsiniz .açılışta seçebilirsiniz.yada Windows üzerinde virtual box yada vmware programini kurarak sanal bir işletim sistemi olarak kullanabilirsiniz.yada live cd yada USB üzerinden başlangıçta linux sistemi alabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst