Hangi Alan Daha Matematik Ağırlıklıdır?

AliDilekci

Üye
Katılım
16 Haz 2021
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
25
Merhabalar
Ben Elektrik Elektronik Teknolojisi lise mezunuyum şimdi ben kendimi bir alanda geliştirmek istiyorum, belkide üniversiteye gidecem belli değil neyse Elektrik ve Elektronik alanları arasında hangisi daha çok Matematik Ağırlıklıdır? Matematik zayıf uzun süre geçti mezun olalı.
 
bak genç adam, iki çeşit matematik vardır, 1- yüksek matematik (bilimsel olan) sadece formülleri bil yeter gerisini uygun hesap makinesi yapıyor (mesela virgülden sonra dokuz basamak casio) 2- düz matematik, böl-topla-çarp-çıkar ve yüzde al muhasebe matematiği. buradaki ince çizgi bilmek değil bulup kullanmaktır. "bulma yada bulmak" işte işin en zor kısmı burası, işin en geniş yelpazesi, neyi nerede bulacağını bilmektir. en zoru kayıp hesabı yapmaktır. birde HF (human factory) varki hesaplanamaz. işletme giderlerinde.(genelde % 8-10 olarak hesaplanır. yani matematik tek bir doğru değildir, yaptığın işe göre değişir...
 
Merhaba, ben okulu bitirebilmeyi matematiği sevmem ve iyi olması sebepledir. Mühendislik matematiği biraz farklıdır bazen bir dersi gerçekten anlayabilmek için matematiksel ifadesini ve modelini gerçekten anlayabilmen ile ilgilidir. Matematik hangisinde daha yoğun dersen her ikisi de diyebiliriz hangi alan olduğu ile ilgili örneğin sadece ag (bina) projeleri yapacaksan hesaplama olarak basit 4 işlem yeterli, enerji iletimi ve dağıtımı konusunda türev integral ve diferansiyel hatta bazı gauss hesaplamalarını yapabilmen gerekiyor, elektronik kısmında lojik devrelerde belki fazla matematik kullanmayacaksın ama chip üreten bir firmada çalışıyorsan da matematiğin çok daha üst seviyelerini kullanman gerekecek, aslında matematik hesaplara hakim olman konuyu gerçekten anladığını gösterir değilse copy/paste çi olursun yani kendinden pek birşey koyamazsın. Tavsiyem Elektrik yada Elektronik seçiminden sonra seçtiğin bölümün hangi alanında alanlarında başarılı olmak istiyorsan bunu belirlemendir, herşeyden bir parça bileceğine tek bir alanda uzman olmak yeğdir bence yoksa sadece herkesin internetten yaptıklarını kopyalayarak kendini birşey biliyor zannedersin ,yanlış anlaşılmasın bende bazı şeyleri bildiğimi zannediyordum :))
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst