Hangi ülke haftada kaç saat çalışıyor?

Listede Türkiye de olsaymış karşılaştırmak için iyi olurmuş.
 
Onuda ben ekleyim
TÜRKİYE

Kişi başına gelir:
420 bin 400 "somali doları"
Gelir vergisi aralığı: yüzde 35 - yüzde 15
Yasal emeklilik yaşı: 65
Haftalık çalışma saati: 60-65
Yıllık izin günü sayısı: 1 hafta
 
Hem bir site de okumuştum çoğu insan yılda bir kez gribal enfeksiyon geçiriyormuş şimdi bu hastalıkda bildiğiniz üzere ilala 1 hafta ilaçsız 7 günde geçer.Bu özel sektör demek ki bizi gerçekden düşünüyor vay be adamlar en azından hasta olmamıza izin vermiş
 
İşi öğrenmek, kendini geliştirmek vs vs. peki iyi işi öğrendim, kendimi geliştirdim diyelim ya sonra, cumartesileri artık çalışmayacak mıyım, yıllık iznim 30 gün mü olacak, yoksa paraya para mı demiyeceğim?

İnsanlar 1 hafta izin oda memleketine gitsin, afedersin bu sektörde müdürüm diyen bir insanların bile tatil anlayışı bu.
İlk kanun tasarısında "uzmanlar" tarafından emeklilik yaşı 68 olarak belirlendi!!! Dünyada bu yaşta bilinen örneği olmadığı için ve mahkemeden dönebilir diye 65 yaşa çekildi, sonra mahkeme kararı ile kademeli olarak bu emeklilik yaşı belirlendi. Yoksa adam emekliliğine 1 yıl kala emekliliği 21 yıla çıkacaktı, amma sosyal devlet gözlerim yaşarıyor doğrusu. Bide buna özel sektörün "dinamik" yapısı ile esnek çalışma saatlerinde yoğun çalışma temposu eklenince tadından yenmiyor abicim.
 
Onlar bir işi öğrensin müdür olacaklar :)
Arkadaşlar biraz mantıklı düşünün mezun sayısı:N
Müdür ihtiyacı:N/10
Kusura bakamayın ama geriye kaln N-(N/10) un içersindeki özel sektör düşünenler ne yazık ki hepiniz koç,sabancı,aselsan da müdür olamıyorsunuz.Ama çalışın eğer iyi bir idealist köle olursanız belki bir gün müdürleri görebilirsiniz :)(bunu hatırlamışsınızdır.)
Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,514
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst