Hammadde tartımı

Katılım
8 Haz 2017
Mesajlar
51
Puanları
1
Merhabalar.
5 adet 5 tonluk siloda bulunan kum v.b. gibi ürünlerin tartımını yaparak çeşitli karışımlar yapmak istiyorum.
İlk defa tartım işlemi yapacağım.
Bu işlem için siloların ayaklarına loadcell koyup silonun ağırlığı üzerinden boşalan ürünün ağırlığın hesaplamayı düşünüyorum.
Bu doğru bir yöntemmidir yoksa ürünleri taşıyacak konveyör üzerinde ölçüm yapmakmı daha sağlıklı olur?
Birde bu tür işlemleri yapmak için hangi marka plc ve loadcell modülüyle birlikte hangi marka loadcell önerirsiniz ?
Teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Baskan sen beton santrali otomasyonu tasarlamak istiyorsun, buradaki sistemlerde kum, cakil,demirtozu, manyetit, gibisinden sirali silolar vardir, urun recetesine gore sirali silolardan mal, bunlarin altimdaki yuk hucrelerine asilmis, konveyor bandina vibrasyon motorlari veya rotary vanalar ile sira ile akar, burada tartim isi yapilir, konveyor bunlari, miksere goturur doker, su ise mikserin ustumdeki tankta tartiliplip ilave edilir ve karistirilir, sonra.makina veya kamyonlara verilir,,
 
Evet buna çok yakın bir sistem. Burada konveyör de ölçüm yapmak daha mı sağlıklı oluyor diyorsunuz. Birde bu işi yapmak için kullanacağım loadcell olarak hangi marka önerirsiniz fazla problem çıkarmayacak bir urun istiyoruz. Birde loadcell modülü olarak öneriniz nedir?
 
Beton santrolerind
Beton sanrallerinde agrega silolari (kum,cakil,) izlenmiyor, bunlara kepceyi kim kulaniyorsa azaldikca doldurur, yanliz cimento silosunda doner yada titreyen seviye switchleri vardir, kimya tesislerinde is hasastir, butun silolarda, alman mali ultrasonik sensorler veya loadceller vardir, Scada yazilimi hepsini denetler rapor cikarir girilen receteye gore uretim yapar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst