Hamaset yapmıyorum bizatihi gerçeğe ayna tutuyorum kendimce......

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Durduramıyoruz cihan devleti geliyor Maşllah İnşallah :)
Sn yelek ben 25 sene önce18 yaşımdayken içine kapalı,edilgen bir ülke,halkına karşı baskıcı dışa karşı pasif bir yönetim anlayışına sahiptik.O zamanları yaşamayan siz genç arkadaşların bunu anlamasınıda beklemiyorum,yaşamayan bilmez...sonrada bu güzel gelişmeleri "ti" ye alır.O dönemlerde bir vatandaşın cebinde mark dolar gibi döviz bulundumu cezası hapisti,İş adamları yurt dışından makine ekipmanı getirmek için hertürlü yolu denemek zorunda kalır yinede makineler gümrüklerde eskirdi! Telefon ile konuşmak bu günkü gibi nerede olursan ol cepten görüntülü değildi,görüşme yapmak için telefonu olan bir komşuya gidip oradan santral memuruna bağlatıp,saatlerce bekleyip sıramız gelince konuşuyorduk.Elektrikler hergün 8-10 saat kesilir, sular keza yine öyle:) Askeriyede araçlarımız ABD.nin 2.dünya savaşından kalan kurşun delikleri macunla kapatılmış ıskartaya ayrılmış ama NATO yardımı araçlarıydı ! TV yayınları günde 4-5 saat sürerdi.Milli maçlarda şerefli mağlubiyetler tek tesellimizdi!Ülkemiz dört biryanı düşmanla çevrili her an saldırıya maruz kalabileceğimiz bir durum içindeydik ve Kıbrıs çıkarmasında muhabere eksikliğinden uçaklarımız kendi donanmamızı vurmuştu .Ha bu arada uçaklarımızın benzinini müttefikimiz ABD değil LİBYA devleti (Kaddafi) göndermiş öyle uçabilmiştik!Yıllarca ambargoya maruz kalışımız geri kalmış sistemimizi iyice çuvallatmıştı.Allah rahmet eylesin,bu kötü gidişata ilk dur diyen sevabı ile günahı ile merhum TURGUT ÖZAL'dır.1983 ten itibaren "DEMİR PERDE ÜLKESİ "olmaktan yavaş yavaş kurtulmaya başladık.Daha sayamadığım acınası hallerimiz teker teker düzelme yoluna girdi.O devirleri yaşayan bizim nesil şimdiki güzel gelişmeleri görünce elbette sevinip şükrediyor.BU GÜZEL MEMLEKETİMİZE GELİŞME ADINA İYİLİK GÜZELLİK ADINA KİM BİR ÇİVİ ÇAKMIŞ KİMİN BİR HAYRI DOKUNMUŞSA ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN.Bu yazdıklarım tamamen siyaset ve politika dışındadır.Sadece nereden nereye geldik küçük bir değerlendirmedir,özellikle genç kardeşlerimiz için, kalın sağlıcakla......
 
[h=3]Fatmagül Sultan Lübnan için üretime başladı[/h]
an_lubnan_icin_uretime_basladi13651112980_h1010378.jpg

Giriş: 05 Nisan 2013 00:34 716 Okunma Güncelleme: 05 Nisan 2013 00:32


Karadeniz Holding'e ait ''Fatmagül Sultan'' adlı enerji gemisi, Beyrut'ta düzenlenen törenle elektrik üretmeye başladı.
Zuk Elektrik Santrali önüne demirleyen ve günde 188 megavat elektrik üretecek geminin devreye alınması dolayısıyla tören düzenlendi. Törene, Lübnan Enerji ve Su Bakanı Cibran Basil, İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız ve Karadeniz Holding Üst Yöneticisi Orhan Remzi Karadeniz ile çok sayıda davetli katıldı.
Cibran Basil, yaptığı konuşmada, Karadeniz Holding'in açılan uluslararası ihalede en iyi teklifi verdiğini belirterek, haziran ayında devreye girecek ikinci yüzer santralle üretim kapasitesinin günde 270 megavata ulaşacağını ifade etti.
Türk firmasının 70 kadar şirketin arasından sıyrılarak ihaleyi kazandığına değinen Basil, ''İki ülke arasında son yıllarda gelişen ilişkiler ve şirketin hem teklifi hem teknik özellikleri bizim kendilerini seçmemizde önemli rol oynadı. 1995 yılından bu yana ilk kez Lübnan'da elektrik santrallerine yönelik bir adım atıldı'' dedi.
Basil, gelecek günlerde ülkede hidroelektrik santrali yapmayı planladıklarını ve projeyle bir Türk şirketinin de ilgilendiğini söyledi.
Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız da Lübnanlı yetkililerin ve Türk şirketinin büyük çabalarıyla gerçekleştirilen projenin halkın günlük yaşantısını olumlu bir şekilde etkileyeceğini belirterek, ''Gemide üretilen elektriğin Lübnan enerji sistemine verilmesinin bir başka anlamı da iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkisinin ekonomik alanda da gelişmesinin bir göstergesi olmasıdır. 390 milyon dolarlık ve 270 megavat elektrik üretimini içeren proje, bugüne kadar iki ülke arasında imzalanan en yüksek bedelli sözleşmedir'' dedi.
''Elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini biz sağlayacağız''
Karadeniz Holding Üst Yöneticisi Orhan Karadeniz ise Lübnan'ın yaşadığı sıkıntıyı gidermek için 3 yıl boyunca elektrik üretimini sürdüreceklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
''İki kardeş ülke olan Türkiye ve Lübnan'ın halklarının önünde, sözleşmeden bir hafta önce burada 188 megavatlık güçle üretime başlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu proje, Lübnan Hükümeti'nin tercih ettiği kısa dönemli bir çözümdür. Haziran ayında gelecek olan gemimizle ülkede elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini biz sağlayacağız. Fatmagül Sultan ileri teknoloji, çift yakıt ve modern elektrik üretim sistemleriyle Türk mühendisinin, işçisinin gurur kaynağıdır.''
Karadeniz Holding Ticari Operasyonlar Başkanı Nuray Atacık ise ''Fatmagül Sultan''ın filolarındaki altıncı gemi olduğunu belirterek, ''Geçen günlerde gemimizi uluslararası uzmanların eşliğinde test ettik. Maksimum kapasitesi 205 megavat olan gemimiz, sabit olarak 188 megavat elektrik üretiyor'' diye konuştu.
Lübnan'da, iç savaş öncesinde yapılan iki büyük elektrik santralinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle günde 16 saate varan enerji kesintisine gidiliyor. Lübnanlılar, özel şirketlerin mahalle aralarına kurduğu jeneratörlerle elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor.
 
Olmasa neyse .
1976 da bir ptt müdürünün oğluna hayrım dokundu.
Bana kimseye söylememe şartıyla 2 kod verdi.
Biri Antalya biri Ankara , o yıllarda İstanbul Yıldızdayım.
Her hangi bir kulübe veya telefondan tek jetonla önce 9 sonra kod sonra numara.
Şehir içi gibi hoop karşımda.
Yazdıracan hemde yıldırım saatlerce bekleyecen en az 6 saat anca .
İnanmazlardı geldin dalga geçiyorsun derlerdi.

Yanlış hatırlamıyorsam1985 lerde dediğiniz gibi rahmetli Turgut Özal zamanında kulanıma açılan bir sistem.
Var olanı halkından saklayan bir yönetim anlayışı.
Devlet değil ha yönetim anlayışı.

79 da mezun olup iş hayatına atıldığımda Ispartanın kabağı gerdan kırarak tv lerde ama günde 4 saat 12-14 arası her gün elektrik kesik.
Sonra geberdi gitti zonguldak milletvekili hazine bir cente muhtaç ayaklarına kuyruklar.
Yıldızda ayda 2 öğrencinin ölümü sıradan.
Sağda kurtlar itler koltuk götüne yapışık sözde mak müh proflar.
Otel odalarında millet vekili transferleri.
En uzun transfer süresi 1 hafta.
Fabrikalarda grev en azı 1 yıl ortalama 3 yıl.
Ama heyhat ne fabrikatör batar ne sendika.
Derenin üzerine süs kabilinden şarj dinamosuna TEK mühürü izinsiz elektrik...
Daha neler neler.
Sen şimdi git Fatmagül Sultan la bir ülke elektriğinin %25 ini karşıla.
Yok canım ya asparagas ya da photoshop , hem zaten onun parçaları dışarıdan alınmıştır hatta montajı bile yerli sayılmaz ki...

Gazetelerden dergilerden okumadım.
Yandaşlarım at gözlüğü takıp kulağıma fısıldamadılar bunları .
Çatır çatır bağırta bağırta yaşattılar bunları.
Dinime yapılanları anlatmayacağım onları hesap gününe saklıyorum.
Benden önce olanları dinlediğim büyüklerim hala sağ , onları dinleyince teselli edecek söz bulamıyorum.

Yazdım , hani okuyanlar yazdıklarınızı hayal ürünü sanmasınlar...

İnsanlar layık oldukları şekilde idare olunurlar ve amirleri amelleridir.
Şükür bu günleri gösterene ama ne kadar süre layık olabileceğiz ? işin püf noktası orası.
 
Son düzenleme:
Sn.KazımUĞUR bey katkınız için teşekkürler,sizin gibi bir diğer büyüğümüz abimiz olan ŞEF'imiz de geçmiş ile şimdiki zaman arasındaki kıyas konusunda yaşanmış acı tecrübeler ile gerçekleri özellikle genç arkadaşların önüne koyma noktasında her ikinizde bana destek oldunuz sağolun.Genç arkadaşlarımız doğduklarında tabiri caizse Yeni TÜRKİYE'de gözlerini açtılar ve kabuğunu kırmış dünya ile entegre olmaya çalışan ama bir taraftanda bunu geçiktirmek isteyenlerin olduğu bir zamanda aramıza teşrif ettiler :) son 10 yıldır hızla gelişen Türkiyemiz belki gençleri mutlu etmemiştir ama gençler başarı çıtasını yüksek tuttukları için ve geçmişide tam bilemedikleri için onlarıda mazur görmek lazım ! İnşallah ( Allah inşa ederse, izin verirse dilerse) hep beraber çok daha güzel günler göreceğiz, gençlerimiz gelecek vaadediyor mesela sn Yelek,sn selçukem,sn genius vs.
 
Ne başarısı yaa hayat çok pahalı (4000 lira maaş bile yetmiyor insan gibi yaşamak için), devletin eli gırtlağımda (memurun maaşını ödemek için kanımı emiyor), sokaklarda biri gelip bıçaklayacak diye korka korka yürüyorum (ceza hukuku yetersiz), trafikte Allah' a emanetim (hiçkimse takmıyor kuralları). Ne hayat standartımız yüksek nede bu ülkede can güvenliğimiz var. Cahil insanlarla dolu bu ülkede tesadüfen hayatta kalıyoruz. Yinede bir ıraktan, suriyeden daha iyi durumdayız ama yakında iç savaş çıkınca onlar gibi olacağız.

Siz çıkmış enerji diyorsunuz. Bu ülkenin ihtiyacı olan eğitim ve kültür seviyesi yüksek vatansever insanlar yetiştirmektir. Bu ülkede yetişen herbir vatansever, zeki ve kültürlü bir insana karşı 10 tane cahil ve umursamaz insan yetişiyor. Sonra o 1 kişi 10 kişinin yükünü sırtında taşıyor. Yazıktır ya bir çocoğun karakterini şekillendiren eğitim sisteminden başlayan bu ülkenin yönetim ve ceza sistemi komple yanlış ve kokuşmuş. Bu kaos içinde herkes kafası kuma gömülü şekilde kabul etmeselerde farkında olmadan kendi çıkarını hesaplıyor.

Ben bu ülkede vatansever biri olmamın, yasalara uymamın, bilgi, tecrübe ve yeteneklerimin karşılığını maddi, manevi ve devlet hizmeti olarak alamıyorsam. Neye yarar Lübnan' a enerji üretmek.
 
Son düzenleme:
Sokakda eli bıçaklı dolaşanda trafik canavarı olanda memurluk için çırpınanda sensin başkası değil.
Kendi yaptıkların için başkasını suçlama.

Bu ülkenin kendini yetiştirmiş elemanları dünyayı hayran bırakacak işler yapıyor.
Öğrenciliğini taş atarak geleni geçeni protesto ederek dersleri fotokopilerle geçen hasbel kader mezun olunca da Silivri yolunu gözü kapalı gidip gelebilen bir iş yapmadıkları için forum köşelerinde sürten bir şey paylaşmadan sürekli mızmızlanarak yaşayanlar için evet dediklerine katılıyorum.,
Bir işe yaramazlar , itlaf edilmelerinde sakınca yoktur.

Yıllardır bu ülkenin taşları bağlı itleri salınık idi .
Sonuç ortada aynaya bak.
Durum değiştikce kim rahatsız kim memnun bak.
Rahatsız olanlar senin şikayetlendiğin gibi yaşayanlar.
Memnun olanlar ise bu vatanı milleti dini sevenler ve her şart altında canını dişine takarak çalışanlar.

Kendini ne tarafta hissediyorsun ?
 
Bu vatanı milleti dini sevenler ve her şart altında canını dişine takarak çalışanlar.

Kendini ne tarafta hissediyorsun ?

Ben bu taraftayım Sayın Kazım. Bu durumda bile şükür ediyorum Allah'ıma ama tam anlamıyla memnun değilim ülkemizin vaziyetinden. Durum bu.

Sokakda eli bıçaklı dolaşanda trafik canavarı olanda memurluk için çırpınanda sensin başkası değil.
Kendi yaptıkların için başkasını suçlama

Ayrıca lütfen seviyeli olunuz. Sözleriniz çelişki dolu. Yani din diyorsusunuz sonra hiç tanımadığınız bir insana iftira atıyoyorsunuz. Yaşınıza yakışmıyor.

Eleştrimin dozu yerinde ve hepsi doğru hiçkimseyede şahsi hakaret içermiyor. Ancak kendisini yaşından dolayı akıllı sanan bütün büyüklerimiz gibi kendi çıkarınız doğrultusunda kendi bildiğinizi okuyup gençleri susturanlardansınız. Buyrun be ülke sizin gibilerin olsun ben susup yasalara uyarak namusumla yaşamaya devam ederim. Yeterki bana ilişmeyin ben susmaya razıyım.

Ayrıca; değerli hocam sizin gibi öfkesini kontrol edemeyen bir büyüğümle tartışmaya girmeyecem.

Saygılar.
 
Son düzenleme:
Yarası olan gocunur.
Sokakda eli bıçaklı dolaşanda trafik canavarı olanda memurluk için çırpınanda sensin başkası değil.
Kendi yaptıkların için başkasını suçlama

Bu cümlede anlatılan kişi @>Genius< olsa idi <<< bu şekilde yazardım.
Toplumun içerisinde , bunları yapan , herhangi birimiz .
Bunun için başkasını devleti eğitim sistemini siyasileri filan suçlama dedim.
İmzana bakılırsa mühendissin bu inceliği görmen lazımdı.
Herhangi bir sistem (hayat buna dahil) sadece olumlu ve veya sadece olumsuz süremez.
Bir iyi bir kötü ...
Sonuçda insana değer veren insanı merkeze koyan sistemler daha uzun süre yaşarlar.

Yaşımla değil yaptıklarımla konuşuyorum-yazıyorum.
Yaptı isem ve biliyorsam paylaşıyorum başkalarıda yararlansın diye.
Bilmediğim konularda yazmıyorum.
Yazdıklarım paylaştıklarım forumda ortada.
Varsa yanlış olanı yaz düzelt .
Hemen derimki daha iyi bilen varmış bana susmak öğrenmek teşekkür etmek düşer.
Yoksa içi boş laflara cümlelere karnımız tok.
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
Buyur bildiklerini paylaş bilmeyenlere yardımcı ol görelim.
Teşekkür edelim sağ ol var ol diyelim hatta sağcı değilsen sol ol deriz fark etmez.
Yeterki faydalı ol.
Etrafda olup biten olumlu olaylar kadar olumsuzlukları bizde görüyoruz.
Ama şikayetlenip durmak yerine , güzel şeyler yapanları öne çıkarıp teşekkür edip onurlandırıp teşvik ediyoruz.
Olumsuzluklarıda yok gibi yapıp düzelmeleri için vakit tanıyoruz.
Yok demiyoruz !

Yılardır biz bilmeyiz beceremeyiz kötüyüz diye bizi uyutmaya çalışanların oyununa asla gelmeyiz kabul etmeyiz.
 
Değerli hocam sadece alındım o lafa okadar (eli bıçaklı, trafik canavarı vs.) gocunmam yok.

Bilgi birikimimde sizinkinin yanında devede kulak kalır eminim. Birikimimin olduğu kadarıyla forumda teknik konularada katkı sağlamaya çalışıyorum. Geriye dönük bakarsanız görürsünüz. Aynı zamanda forum da benim bilgi birikimime katkı sağlıyor. Ancak zaman zaman gençliğimizin verdiği tez canlılıkla teknik olmayan konularada ülke problemleri ile ilgili düşüncelerimi yazıyorum. Olan budur.

Saygılar...
 
...gençliğimizin verdiği tez canlılıkla teknik olmayan konularada ülke problemleri ile ilgili düşüncelerimi ...

Elbette düşüneceksin-yazacaksın , susan ya suça ortaktır ya da ahmak.
Yukarıdaki konu bir güzelliğin duyurulması ve küçük görülmesi gibi geldi bana , bu yüzden yazdım.
Teknik elemanların teknik dışı düşünce ve duyguları olmaz mı olur elbette.

Değersiz biri olduğunuzu düşünsem yazmaya değer bulmaz ve görmezden gelir geçerdim.
Mesela , parti liderlerinin sayın xxx deyip sonrada 7 göbek evvel ve ahirlerini kalaylayan cümlelerine kıl oluyorum.
Bu yüzden pek kullanmıyorum.
Zaten bizim teknik konular pek gerek duymuyor.
Yapılan iyi ise çalışıyorsa lafa gerek yok.
Aksıyorsa o doğrudan söylenir .
Kaba gibi gözükür ama öyle.

Bizim gibi dinazorların yeri müzeler ama bizi oraya koyacak olan siz gençlersiniz.
Yok öyle değilse kendinizi kontrol edin.
Umudumuzu boşa çıkarmayın .
Geleceğimiz , iyi yetişmiş , olan bitenin farkında olduğu kadar doğrusunu yapacak bilgi ve güçle donanmış siz gençlersiniz.
Bunun için çok ama çoook çalışmalısınız.
Saygı ve sevgilerimi sunuyorum..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst