Halojen par 30 ampuller led par 30'larla değiştirilebilir mi?

ZeynepOkcu

Üye
Katılım
1 Mar 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
51
Okulumuzdaki bale salonlarını halojen par 30 ampullerle aydınlatıyoruz. Ancak bunlar artık çok zor bulunuyor. Şimdi par 30 şeklinde led ampuller çıkmış, yine bizim halojenlerle aynı marka yani Osram'ın var mesela. Aynı amaçla aynı spot armatürlerin içinde kullanılabilir mi bu ledler? Öncelikle boyut, şekil vs olarak oraya sığar mı, uyar mı? Ayrıca aynı şekilde aydınlatır mı? Kısaca halojenlerden çok memnunduk, ledler onların yerini her anlamda tutabilir mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
MErhabalar ürünlerin ambalajları üzerinde yer alan lümen=lm değerlerini karşılaştırın tabi eskilerin kutuları duruyorsa, piyasada da bulamıyorsanız yapacağınız işin önemine göre firmanın temsilciliklerine e-postayla ulaşıp bu bilgiyi isteyebilirsiniz. Ledlerle halojen etkisini yakalamak için gün ışığı olanlarını tercih edin derim 2700K diye nitelendirilir.
 
tabiki aynı soket aynı ölçülerde olur standartlara uyar osram'ın da standartları var...
 
Lümen muadili olarak LED'li olanların halojenin lümen değerine çok yakın olanları veya tam eşit değerdekiler seçilirse, monte edilecek yere de sıkıntısız adapte olup takılırsa, LED'li olanlar halojenlerin yerini elbette alabilir, enerji tasarrufu açısından da çok fazla sayıda takılanı düşünülürse eğer çok iyi bir uygulama olur. Bulunduğu (çalışacağı) ortama göre, göz sağlığı açısından da gözetilerek en uygun olanları (Renk sıcaklığı olan Kelvin değeri olarak) alternatif (opsiyonel) olarak seçilebilir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst