Halojen free & alev iletmeyen

voltajeng

Üye
Katılım
9 Mar 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Halojen free ile alev iletmeyen aynı şey demek midir? değilse farkı nedir ? ilgilenen arkadaslara şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Halojensiz (Halogen Free) kablolar yangın esnasında alevi iletmeyen kablolar olarak bilinir. Aynı zamanda yandığında yoğun duman ortaya çıkarmaz, çevreye zararlı ve zehirli gazlar yaymazlar. Bu kablolar kullanılarak yapılarda can güvenliğinin artırılması sağlanır.Halojen, tehlikeli ve zehirli olarak bilinen bazı elementlere verilen bir isimdir. Bu elementler klor, flor, iyot ve brom gibi bazı elementlerdir. Halojen içeren kablolar yandığında ortaya çıkan hidroklorür (HCl) havadaki gazlarla birleşerek hidroklorik asit meydana çıkarır. Oluşan bu asit insanlara ve cihazlara zarar verir. Halojensiz kabloların güvenliğin artmasını sağlamasının sebebi de budur. İyi çalışmalar..
 
Yaptıgımız teknelerde Halojen Free kablo kullanılıyor.Yaktıgınız zaman ateş kaynagı kesılır kesılmez yanma durur ve yanarken fazla duman cıkarmaz.
 
Hayat kurtaran kablolar olarak tanımlanan kabloların farklı isimleri vardır bunlara HFFR (halogen free flame retardent), LSF (low smoke and fume), LSZH (low smoke zero halogen) gibi örnekler verebiliriz.
halogen free ve alev iletmeyen kablo tanımlamaları tam olarak aynı sey degildir, fakat genel olarak müsteriler tüm bu kosulları bir arada istedigi icin alev iletmeyen, duman cıkarmayan, korosif gaz cıkarmayan kabloların tümüne halogen free demektedirler.

PE kılıflı bir kablo halogen free bir kablodur fakat alev iletir, alev dayanımlı (flame retardent) PVCler icin de alev iletmeyen denilebilir fakat halogenlidir (clor). herhangi bir sorunuz var ise tekrar danısabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,506
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst