halogen free kablo kullanılma zorunluluğu

allesklar

Üye
Katılım
2 Eyl 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar istanbulda buyuk bır avm işini yapıyoruz.

Bir önceki YANGIN yönetmeliĞİNDE



Yalıtım Malzemeleri: Endüstriyel ve depolama amaçlı binalar dışındaki, sağlık hizmeti amaçlı yapılarda ve kullanıcı yükü 1000'den fazla olan bütün yapılarda, 100 ve daha fazla odalı oteller, moteller ve yatakhanelerde, bütün penceresiz yapılar ve yeraltındaki yapılarda, bütün yüksek binalarda; kuvvetli akım besleme ve dağıtım kabloları ve aydınlatma tesisatı kabloları, kullanılacak kablo ve bus-bar gibi her türlü akım taşıyıcılarda yalıtım amacıyla kullanılan malzemeler, halojenden arındırılmış, yangına maruz kaldığında herhangi bir zehirleyici gaz üretmeyen nitelikte malzemeler olacaktır.



Deniyordu.Yeni yönetmelikte konu tam açıklanmamış,ancak söyle bir madde var:



Bu Yönetmelikte tanımlanmamış olan ve açıklık gereken hususlar hakkında, Türk Standartları, bu standartların olmaması hâlinde ise, Avrupa Standartları esas alınır. Türk veya Avrupa Standartlarında düzenlenmeyen hususlarda, uluslararası geçerliliği kabul edilen standartlar da kullanılır.

Sigorta şirketleri, yangına karşı sigorta ettirme talebi aldıkları binalarda, tesislerde ve işletmelerde, bu Yönetmelik hükümlerine uyulup uyulmadığını kontrol etmek mecburiyetindedir.





Şimdi konunun ucu biraz açık bırakılmış. Burada açıklanmamışsa Avrupa Standartları neyse o olacaktır deniyor.Bu DURuMDA ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE OTEL PROJELERINDE HALOJEN FREE KABLO KULLANMAK SU AN ZORUNLU MU DEĞİL Mİ?AVRUPA SATANDARTLARI BU KONUDA NE DİYOR.acill yardım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ancak tuyak in 2007 basiminda halogen free kablo zorunludur gibi bir sey yok.bu binanin yangin danismanida zorunlu degil artik yonetmelikte demiŞ.bilgi belge varmi acaba.
 
benim duyduğuma göre halogen free zorunluluğu kalkmış.
 
şu anda insan yoğunluğunun olduğu her yerde (otel,hastane,a.v.mer. vs.)halogen free kablo kullanımı zorunludur arkadaşlar.
 
merhaba
neye göre zorunlu.bana belge adı verebılırmısınız.son yangın yönetmeliğinde yok.
 
24827 sayılı Resmi Gazete'de zorunlu olan bu durum,26735 sayılı Resmi Gazete'de olmadığı için,böyle bir zorun-
luluk yok gibi gözüküyor.
 
evetsanırım artık yok.palladium avm de kablolar halogen free değilmiş.en son tamamlanan proje o.
 
Halogen Free kablo zorunluluğu Avrupada da yok. Ancak daha beteri E30 , E60 , E90 gibi yangına dayanıklı kablo standartları var avrupada şu anda mecburi olan bu.
Sanırım AB uyumu ile ilgili olarak bu zorunluluğu kaldırdılar ama bahsedilen maddede geçtiği gibi AB standartlarını referans gösteriyolar.
Fiyat olarak ta Halogen Free yi katlıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst