Halogen ışıklandırma (fotoğraf çekimi için)

NDU

Üye
Katılım
14 Tem 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Merhabalar

Evde kendime amatör olarak ilgilendiğim hobim olan fotoğrafçılık için basit bir stüdyo kurma girişimindeyim. Internette biraz araştırdıktan sonra aydınlatma işini kendim yapmak istediğime karar verdim. Yapmak istediğim iki adet softbox. Hafta sonu hem hazır yapılmış olanları incelemek hem de yapmak istediğim sofbox için gerekli bir takım malzemeleri tedarik için Sirkeci deki Hayyam pasajına gittim. Buradaki dükkanlardan bir tanesi hariç hepsi "uğraşma abi sen yapamazsın" dedi ama ben yine de kararımı değiştirmedim ve bir dükkandan DXX 230v 800w tipi 2 adet Halogen lamba aldım.
Aldığım dükkan duy satmıyordu ve bana herhangi bir elektrikçiden bunu tedarik edebileceğimi söyledi. Vaktim kısıtlı olduğundan işin geri kalanını sonraya bırakmak durumunda kaldım. Şu anda ise aklımda birkaç soru var, şöyle ki;
1. DXX 230v 800w ampül için doğru duy seçimi ne olmalı?
2. Halogen lamba eğer anladığım şekli ile ısı yaymaya müsait ise sofbox için ne tip bir materyal uygun olur. Yoksa aluminyum folyo gibi bir yalıtkan işimi görür mü?
3. Halogen ampüllerin Dimmer kullanımına uygun olmadığı belirtilmiş bazı kaynaklarda? Bu doğru mudur?

İlk başta aklıma gelenler bunlar. Aslında aklımda Halogen almak yoktu ancak diğer opsiyonlar 800w enerji almak için daha pahalı göründü o anda o nedenle bu seçine yöneldim. Eğer hatalı olduğunu düşünüyorsanız yol yakınken dönmemde fayda var.

Teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
porselen duy kullanabilirsiniz.
ayrica odaniz kac metrekare dikdorgenmi karemi buna uygun aydinlatma yapmaniz gerekiyor diye biliyorum
konuda bir bilgim yok ancak ne resimleri cekmek istediginize gore bu konu cok degiskenlik gosteriyor.
deveboynu halajon aydinlatma armaturleri dimmerli satilir genelde neden dimmer olmasin demisler anlayamadim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst