Haikon mu? Next mi?

morbeyaz

Üye
Katılım
21 Ağu 2008
Mesajlar
534
Puanları
6
Yaş
39
4 katlı binaya 4 adet güvenlik kamerası takmak istiyorum.. Elektrikçi olduğumdan montaj işini kendim yapmak istiyorum. İnternette bir çok marka var. Kontrolkalemi forumda arattım. bu iki markayı tavsiye edenleri gördüm. Japon veya kore ürünü tercihim. Başımı ağrıtmayacak bir kamera güvenlik sistemi almak istiyorum. Başlıktaki 2 kamera markası haricinde tavsiyesi olan var mı? Bir de monitör almak istiyorum.
 
hikvision, dauha, vguard kullanabilirsin. kamera ve kayıt cihazı aynı marka olsun . Sistem analog mu IP mi olacak?
 
Cevap için teşekkür ederim mustatr

Binada sürekli birileri oluyor. Telefon ile bağlanmak için ethernet bağlantısı da gerekiyor sanırım. Modemden Switch'e bağlantı. Switch'ten dağıtma durumu değil mi? Analog işimi görür. 30 gün kayıt etsin yeterli.

trm97

Teşekkür ederim.
 
Evet analog işinizi görür. Ama IP kamra kablolamsı daha kolaydır. PoE cihazlar seçtiğinde ayrı enerji kablosuna ihtiyaç duymazlar. Tek CAT6 UTP kablo üzerinden görüntü ve enerji iletimi sağlanır.
 
Peki 4 kanal için monitör tavsiyesi verebilir misin? Yazmış olduğun markalara baktım. 4 kamera ve 4 kanal kayıt cihazı ve kablo için ortalama 2000 lira tutuyor. Netten Dahua kayıt cihazlarına baktığımda, 6 TB’a kadar 1 SATA HDD’yi destekler yazıyor. İçinde harddisk olduğu yazmıyor. Aslında yerine gidip almak istiyorum. Tavsiye edeceğin semt ve firma var mı? Avrupa yakasındayım. Anlayan birini bulmuşken şunu da sorayım. Telefon kameraları 13mp iken, güvenlik için neden 2 ila 8mp kullanıyorlar? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Peki 4 kanal için monitör tavsiyesi verebilir misin? ... Telefon kameraları 13mp iken, güvenlik için neden 2 ila 8mp kullanıyorlar? Teşekkür ederim.
Tv bile kullanmanız mümkün, vga portlu tv veya monitör yeterli. Köfte - ekmek ilişkisi, ayrıca misal 500gb ile 30 gün kayıt mümkünse megapikseli arttırdığnızda bu hdd ler yetmeyecek masrafınız artacak, kısaca arz talep sonucu.
 
Anladım @by lent. Video kalitesine göre çok yer kaplıyor. Peki ssd olması avantaj olur mu? Kablosuz kamera mı? Kablolu mu? İnternet gittiğinde kablosuz çalışmaz sanırım. Sizi bulmuşken, benim duman dedektörü ile ilgili bir sıkıntım var. Buradan yazmıyım. Konu dışı. Mesaj atsam yanıtlayabilir misiniz? Cevap için teşekkür ederim.
 
Anladım @by lent. Video kalitesine göre çok yer kaplıyor. Peki ssd olması avantaj olur mu? Kablosuz kamera mı? Kablolu mu? İnternet gittiğinde kablosuz çalışmaz sanırım. Sizi bulmuşken, benim duman dedektörü ile ilgili bir sıkıntım var. Buradan yazmıyım. Konu dışı. Mesaj atsam yanıtlayabilir misiniz? Cevap için teşekkür ederim.
Bilgim yettiğince cevaplarım, çok özel değilse konu açın doğru başlık altında herkes cevaplar, ilerde faydalanan olur.

Ssd nin çok faydası yok benim düşüncem elbet sonuçta kameranın ve sistemin hızı piaysadaki hdd lere göre, farklı olsa satılırken belirtilir. Ekstra para ödemeye gerek yok yine de bütçeniz belirler. KAblosuzun avantajı da dezavantajı da belli, size kalmış.
 
Geçenler de benim mahalledeki Next bayiisine gitmiştim bir kamera için next cihazlarda internetten yayını izlemek için uygulama indirmek yeterli telefonunuza eskiden sabit ip mi öyle birşey vardı pek kamera işi yapmadığımdan tam aklımda kalmadı şimdi buna next cihazladra gerekyokmuş cihazı internete bağlayıp uygulamadan bağlanınca yayın izlenebiliyormuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst