Hacker C veya C++ Bilmelimi? Neden?

markz

Üye
Katılım
7 Ara 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaslar ben çinde yasiyorum. 17 yasındayım hackerliğe karsı buyuk bir ilgim var

Araştırma yaptıgımda Türkiyedeki güvenlik uzmanları Yaptıkları çalışmaları C ve C++ ile yapıyorlarmis.

Ben suan herhangi bir programlama dili bilmiyorum

Demek istediğim bir hacker bir sistemi hacklemek için ne tür bi dile ihtiyaç duyar?
 
Makao bölgesinde yasiyorum is olarak çinli bir arkadasın yanında python eğitimi aliyorum
 
C / C++ bilmek yeterli değil öncelikle yönetmek, ele geçirmek veya zarar vermek istediğiniz sistemi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Birisi web hackinde iyi iken diğer bir kişi code crackinde harikalar yaratabiliyor ayrıca phackerlerin apayrı özellikleri var.

Mantık şu ki nasıl çalıştığını bilmediğin sistemi idare edemezsin.

Bakınız basından Kuzey koreli hackerler nasıl yetiştiriyorlar. http://www.sabah.com.tr/dunya/2014/12/25/iste-kimin-1800-kisilik-hacker-ordusu
 
Hacking temel olarak çok geniş bir kavramdır ve kamuoyunda kötü olarak bilinsede hackerlar iyi kişilerdir. Kötü niyetli olanlar hacker değil crackerlardır.

Kablosuz iletişim sistemleri ve türevleri konusunda iyi bilgiye sahip olanlar, bu sistemlerin işleyiş mekanızmalarını zaaflarını bilenler yada araştırabilecek seviyede olanlara "phreaker" denir. Bu alanda bilgi seviyesine sahip insan bulmak çok zordur.

Hacker diye lanse edilen kesim ise; genel olarak web uygulamaları, remote erişimli sunuculara sızma becerisine sahip olanlardır. Bunlar için genel anlamda gerekenler web uygulama dillerini bilmek, database yapılarını bilmek ( özellikle sql injection tarzı saldırılar için), linux, windows gibi işletim sistemleri yetkilendirme konularında bilgi sahibi olmayı gerektirir.

Programlama dilleri bilmek, (c,c++,assembly vs) sizi daha iyi hacker yapmaz, ancak bu dillerdeki bir takım kodlama zaaflarından kaynaklanan tampon bellek üzeri taşmaları bilmek, bulmak ve bu zaafları kullanarak belleğe erişmek sizi çok daha iyisi yapabilir.

ben hacker olucam abi diye yola çıkarsan shangaiden geri dönersin. Çünkü hackerlik diğer insanların üst bigisayar bilgisine sahip olanları kendi aralarında tanımlamak için kullandıkları bir isimdir sadece. Böyle bir meslek dalı yoktur, hackerlar arasında böyle bir tanımlama da yoktur. Hack kamoyunda ki gibi çok ahım şahım karmaşık komplike sistemlerin içinde yaşayan kafayı yemiş insanların işi de değildir. İnsanlar öyle lanse ederler ve bu onların hoşuna gider.

Özetle Hack; yapılmış bir sistemin donanımsal, yazılımsal bütününde, o sistemi yapan insanların tasarım yada yapım aşamasında gözden kaçırdıkları konuları tespit edip o sistem üzerinde yetkisiz erişim elde etmektir. Tüm zaaflardan arındırılmış mükemmel bir sisteme sızmak mümkün değildir. Ancak asıl sorun şu ki; insan doğası gereği, tüm zaaflardan arındırılmış mükemmel bir sistemi yapmayı asla başaramayacaktır.
 
Makao bölgesinde yasiyorum is olarak çinli bir arkadasın yanında python eğitimi aliyorum

Kaç senedir Python eğitimi alıyorsun ?
Hacker macker uğraşma boş işlerle... Yıkmak değil yapmak zordur !
Bir yerde kullanıcı varsa o sistemin paidar olması pek de mümkün değildir.

Misal:
Klavye bilgisayarda bir kullanıcıdır(Maus tam yetkili bir kullanıcı değildir.)
Klavyenizi ele geçiren şahıs istediği yere istediği şeyi yapar(UID sıçraması yapması lazım).
Bu sisteminizin tehdit altında olması demektir.
Zarar verecek kişi aslında sisteminize değilde kullanıcılara saldırır. Apache bir kullanıcıdır, Java Flash player yani bilgisayarınızdaki tüm donanım ve yazılım kaynaklarını kullanan öğeler birer kullanıcıdır.
Bu kullanıcı dosyalarına önce erişmek daha sonrada sizin amacınıza uygun biçimde değiştirmek/ilave etmeniz gerekir.
Bir sistemi kısa bir sürede alt edebilmek için, sistemin büyüklüğüne göre en az 100 veya 1000 kat daha güçlü sisteme sahip olmanız gerekir. Bu kaynağı o sistemi kullanan diğer kullanıcıların sistemlerinde kod çalıştırarak yapabilirsiniz. Yani bir sistemi çökertmek için onu kullananları kullanmak her zaman akıllıca olanıdır. Ayrıca bu işlemlerin mantıklı olması gerekir ki google sunucularına ddos atak yapmanın uzaktan yakından zeka ile bir bağlantısı yoktur.
Ben tavsiye etmiyorum. Neden başkasının yaptığı bir sistemi mükemmelleştirmek için çalışalım ?
*** Üyeliğimden bu yana kesinlikle bu foruma zarar verecek kodlar yazmadım-düşünmedim. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst