haberleşme sorunu yardım

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
44
elim de 1 adet dvp 12se plc var ve 2 adet enda epa 942 marka dijital ampermetre var.ben bunları rs 485 ile haberleştirmek istiyorum plc nin com 3ünü sürücüyle haberleşecek burada sorunyok.fakat 2 adet ampermetreyi com 2 den haberleştirmem gerekiyor.bunların görmek istediğim değerleri ölçülen akım değerleri fakat hex adresleri holding register olarak verilmemiş input register olarak verilmiş.bu nedenle link haberleşmeden okuya mıyorum modrw den ise sadece 1 ini okuya biliyorum.2 sini okumak istediğimde olmuyor. araya zaman giremiyorum çünkü anlık değerleri görüp ortalama alarak pid olarak sürücüyü çalıştıracak.tek sorunum 2 göstergeyide aynı anda okumak bunun bir yolunu bilen varsa lütfen acil yardım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Verilen decimal değerlere 300001 (otuzbinbir) ekleyerek okuma yapmayı deneyin.

Tek cihazda ardışık birden çok (sanırım maksimum 16) veri okunabilir ancak aynı anda farklı iki cihaz adresi okumak modbus ile mümkün olmuyor diye biliyorum.

Modbus haberleşme tamamlandı bitini kullanarak ikinci adresi okumayı deneyin. Aradaki zaman farki mili saniyeler seviyesindedir. Hızlı bir araştırmayla haberleşme tamamlandı bitini M1314 olarak buldum ama siz kesin emin olarak deneyin, ben fikir verir diye kabaca alttaki programı hazırladım.
mod 3.JPG

modbus.JPG
 
Son düzenleme:
verdiğiniz cevap için teşekkür ederim bu örneği denedim bu örnekte sıra ile okuta biliyorsunuz.ama benim için bunları aynı anda okumak gerekiyor ve okuduktan sonra ortalamasını alıp sürücüyü PID olarak çalıştıracağım.modbus olması önemli değil.link haberleşmeylede denedim ama link haberleşme sadece holding registerleri okuyormuş aletlerin holding register adreslerinde ölçülen akım değerleri yani alık ölçüm değer adresi verilmemiş.verilse idi zaten sıkıntı yoktu.sadece input register adres verilmiş.bu input register adreslerini devamlı olarak okuya bileceğim bir komut yada program biliyor musunuz.teşekkürler

sorunu hallettim.teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2 okuma registerinin arasına sayıcı koydum.sayıcıyı 4 e kadar saydırdım.saymayı zaman kullandım.1ms bile oldu.1 register 1 de 2.register 3 te okuyor.4 te resetliyor.okuma hızlarında fazla bir fark olmuyor.şu an devreye aldık çalışıyor.
YAPTIĞIM PROGRAM AŞAĞIDADIR KOLAY GELSİN
 

Ekli dosyalar

  • İNPUT REGİSTER OKUMA.zip
    13.7 KB · Görüntüleme: 22
2 okuma registerinin arasına sayıcı koydum.sayıcıyı 4 e kadar saydırdım.saymayı zaman kullandım.1ms bile oldu.1 register 1 de 2.register 3 te okuyor.4 te resetliyor.okuma hızlarında fazla bir fark olmuyor.şu an devreye aldık çalışıyor.
YAPTIĞIM PROGRAM AŞAĞIDADIR KOLAY GELSİN

Elinize sağlık, elbet birinin işine yarayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst