haberleşme portunda sorun yardım lütfenn

alfa116_2

Üye
Katılım
24 Ara 2006
Mesajlar
22
Puanları
1
arkadaşlar elimde s7/224 plc mevcut , daha önceden ppi kablosu ile haberleştirebiliyordum. fakat farklı bir ppi kablosu denedim el yapımı ve daha sonra orjinal ppi kablosu ile haberleştiremedim. ama plc içindeki programla düzgün bi sekilde calısıyor. sanırım plcnin haberleşme portunu yaktım. budurumdan sonra ne yapabilirim bunun bi servisi varmı?? daha önceden böyle bi tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum..

HERKEZE İYİ ÇALIŞMALARR...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
USB den RS 232 çeviriciler var onu kullanıp PPI kablonu USB üzerinden baglanmayı deneyebilirsin. Ben öle kullanıyorum.
 
arkadaşım normalde ppi kablosuyla calısıyordu ben bi el yapımı ppi kablosunu denedim sonra orjinal kabloyla calısmadı. sorunun öyle olabiliceğini sanmyorum... teşekkürler
 
alfa116_2 ' Alıntı:
arkadaşım normalde ppi kablosuyla calısıyordu ben bi el yapımı ppi kablosunu denedim sonra orjinal kabloyla calısmadı. sorunun öyle olabiliceğini sanmyorum... teşekkürler

Bekle ve gör o zaman...
 
usb den rs 485 ceviren (max 232 entegreli) ceviriciler var ama plc portunun saglam değilse buda cözüm olmaz
 
slm

plc üzerindeki sokette 2 ve 7 nolu deliklere birer toplu iğne sok ve bir voltmetre ile gerilimini ölç . Ama dikkat et birbirine değmesin. 24 volt olması gerekir. Eğer voltaj yoksa portun arızası besleme katındadır.
ölçtüğün değeri yazarsan bendeki sağlamla karşılaştırabiliriz.
kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst