2 amper, 5 volt olan her telefon şarj cihazı hızlı şarj mı demektir?

ugurcocuk

Üye
Katılım
30 Eki 2014
Mesajlar
195
Puanları
1
Yaş
40
Kardeşlerim herkese merhaba, sorum hızlı şarj cihazı ile ilgili olacak şöyle ki :

2.1 amper ve 5 volt olan her telefon şarj cihazı hızlı şarj mı demektir?

yeni moda olan duvar prizlerinin üzerinde de şarj için usb ler mevcut ben 2.1 a ve 5 volt değerinde olanını alsam hızlı şarj özelliğini yerine getimiş olurmuyum?

herkese şimdiden teşekkür eder hayırlı günler dilerim
 
Normal şarj cihazları 5.2v ve 1A ile şarja başlar. Telefonda% 60 ı gördüğünüzde 0.5A dir.
% 90 üzerinde 0.2A ve % 98üzerinde ve devamında 0.1 amperde sabit kalır.
Ampermetre ve Voltmetre kıllanarak birkaç şarj cihazı ve 2 adet Samsung telf. Cihazından Kendi ölçümlerimdir.

Temel olarak, gerek şarj Cihazları ve piller aküler ısınmadığı müddetçe bence sorun yok.
Pilin ısısını daimi kontrol edin bence. Hızlı şarj esnasındaki pilin hafif ısınması tabiki ömrünü azaltır. Aşırı ısımması felakettir.
Madem heves ettiniz?
Hızlı şarj ve pil için kesinlikle orijinal-garantili ürün kullanın.
Gündüz şarj edin.
Bence de serin ve boş balkon kullanın. Neyime lazım? 《Kuşkucuyumdur》
 
Her 5v 2.1a hızlı şarj demek değildir. Normallere göre daha hızlı şarj eder ama hızlı şarj özelliği olan bir adaptör kadar hızlı olmaz.
Hızlı şarj için adaptörün ve bataryanın hızlı şarj özelliğinin olması lazım. Eğer şarj edeceğiniz cihaz telefonsa yazılımsal olarakta hızlı şarj desteğinin olması lazım.
 
Sn. ugurçocuk; çok mecbur kalmadıkça (ara sıra veya nadiren de olsa) hızlı şarjı çok az kullanın, onun dışında hızlı şarj batarya ömrünü normal, uzun şarjlara göre çok daha kısaltacaktır. Nedeni, hızlı şarjlarda amper miktarı daha fazladır, amper miktarının fazlalığı demek, pil veya aküden geçerken onun çok daha fazla ısınması demektir, *joule (elektrik kanunlarına istinaden I=V/R'ye göre geçerek oluşan) etkisiyle oluşan bir olay nedeniyledir.

Örneğin kurşunlu aküleri veya nikel kadmiyumlu şarjlı pilleri kapasitesinin en fazla 1/10'una kadar akımla (amperle) şarj ediyoruz normalinde. Neden? Bunlarda da hızlı şarj yok mudur, vardır, ama sürekli hızlı şarjı tatbik etmek demek pil, akü, batarya, vb. ömründen sürekli yiyecek olur demektir veya olması gereken normal ömründen, ömür/saykıl oranından sürekli taviz vermek demektir. Bu nedenle sürekli olan kullanımlarınızda ısrarla hızlı şarj modunu değil sadece normal şarj modunu (zaman uygun olduğu ölçüde) tercih edin.

Farzı mahal diyelim ki Tesla'nın elektrikli araçlarından birini paranız çok uygun olup bir adedini satın aldınız. Peki hızlı şarjı mı yoksa normal şarjı mı bu seçimde tercih etmeniz gerekir? Elbette ki çok kritik zamanda araba bir yere çok acil yetişmeyecekse ve sürekli kullanımlarda lityum pillerin uzun ömrü için normal şarjı seçersiniz, özellikle evden uzatmayla tek faz şarjda (3 fazda daha hızlı doluyor) kablo uzatıp bunu tercih edersiniz, çünkü en mantıklı seçim şekli bu olur. Dünyanın parasını verip biniyorsunuz çünkü, bir de en pahalı kısım zaten batarya kısmıdır, çok da yanlış bilmiyorsam eğer, onun için bir ara bataryaları renault'un elektrkli araçlarında zaten kiralıyorlardı. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Videoda herşey anlatılmış hızlı şarj 5v değil 9 ve 12v ile yapılıyor tabi telefonunda hızlı şarj özelliği olması gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst