Hızlı çizgi izleyen robot

Katılım
14 Ara 2011
Mesajlar
47
Puanları
1
Arkadaşlar acil olarak hızlı çizgi izleyen yapmam lazım bana kontrol kartı ve sensör kartının isis ares olarak programıyla paylaşabilirmisiniz (minimum 5 sensörlü ve program c dili ile olması lazım)
 
Arkadaşlar acil olarak hızlı çizgi izleyen yapmam lazım bana kontrol kartı ve sensör kartının isis ares olarak programıyla paylaşabilirmisiniz (minimum 5 sensörlü ve program c dili ile olması lazım)

Merhaba;

Dostum sence de biraz hazıra kaçma değil mi bu yaptığın? Acil olarak çizgi izleyen robot yapın bana kodlarını siz yazın, ama C dilinde olacak kodlar en az beş sensör olsun. Hızlı olacak bide.

Bu kadar kolaya kaçma bence. Ama yinede yardımcı olmaya çalışalım. Pic programlamayı biliyo musun? Robot ödev falan mı yoksa yarışma için falan mı? Yukarda belirttiğin şartların sebebi nedir? 2-3 sensörlü olursa pic e veya mcu ya gerek kalmadan bişey yapabilirsin. Ama tabiki yarışmalık bişey olmaz.

Yok benimkide mcu olacak ama pic programlayamıyorum diyosan. Çok kolay programlanan bi sistem var adı arduino. Alırsın bi arduino uno. Kodları atarsın. Takarsın 2 servo. takarsın sensörlerini de :) Hatta istersen cep telefonundan kontrol edersin uçuk bişey olur(çizgi izleyen robotu sen kontrol edeceksin mantığa bak :D)


Keyifli iş bu tür şeyler ya :)
 
Son düzenleme:
cevap gelmeyince yaptım zaten 5 sensörlü cny70li bir çizgi izleyen ama tek sıkıntım c de nasıl zemini terslete bilirim bilmiyorum yani beyaz zemine geçtiginde siyah çizgiyi algılatmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
QTR8 çizgi izleyen sensör kartı daha iyi hızz için
 
Bende cizgi izleyen hakkinda yeterince dokuman bulunmakta yardimci olabilirim fakat soyle bi problem var....
Simdi bndeki dokumanda cizgi izleyenin siyah yol algilama devresi BPW96C ir alici, TSAC6200 Ir verici elemanlar kullanilmis fakat piyasada bu elemanlari bulamadim bende CNY70 Kontrast sensoru ile deniyim ayni olayi dedim bu seferde sensorun tum bacaklarini denememe ragmen devreye bie turlu cikis bilgisi verdiremedim. Bu sorun hallolursa elimdeki devre calisacaktik umarim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,292
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst