hırsızlara karşı önlem!!!!!

ejder31

Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
arkadaşlar KIRKLARELİ ilinde bi bağ evim var hemde uluslar arası yola sıfır (bulgaristan yolu) buradaki bağ ewime 4 oldu hırsız giriyor içi beton dolu profilden kapı yaptırdım aynı şekilde içi dolu profilden pencereleri var bunları zorluyolar açamıyorlar ama yinede giriyorlar içeri
ilkinde duvarı kırmışlar 2. sinde duvarı kırıp pencereyi dışarı almışlar öyle girmişler v.s.
buraya ne tür bi sistem önerirsiniz kışkırtıcı olarak?
 
Merhaba
Hırsıza kilit olmaz.Bence sizin evi mimlemişler.Ne kadar sağlam yaparsanız o kadar dikkat çeker ve sonunda girerler.Çare derseniz benim aklıma birşey gelmiyor.Yalnız şahit olduğum bir anımı anlatmak isterim.Komşumun eski model bir mersedesi vardı.Hırsızlar göz koymuşlar illa götürecekler.Komşum da olmadık tedbirler aldı gece uyumadı nöbet tuttu kovaladı.Yine de arabayı bir kaç defa çalıp 100m ileride kapısı açık terk ediyorlardı.Sonuçta o da yıldı bir süre arabanın kapılarını açık bıraktı.Yine nöbet tuttu baktı ki hırsızlar kapının açık olduğunu fark edince çalmaktan vazgeçtiler.Sonra da arabayı sattı.
 
Ejder31 yukarıdaki cevaba göre sen evinde bir güzel lahmacunları hazırla, kolayı masaya bırak, Tv'nin yanına çekirdek vs hazırla onlar gelip gitsin.. hiç değilse kimin olduğunu bilirsin :)

bu tabiki işin esprisi, O bölgeye jandarmamı bakıyor polismi ?
her ikiside baksa güvenlik sistemleri polis karakoluna veya jandarmaya bağlanabiliyor diye biliyorum.
Kötü bir yöntemdir ama bundan 10 sene önce biz yaylada teröristler eve girmesin diye cam çerçeveye, kapıya ve cam önüne kapı önüne metal plaka bırakıp 220 VAC verdik.. tabiki sadist bir yöntem.. ama sonucunda hem malımı hemde vatanımı korumuş oluyordum..
 
Sn.ejder31,kanatime göre iki seçenek var.Birincisi bağ evinin mimari olarak öyle bir yapılması lazım ki mesela duvarlar tavan ve taban perde beton kapı çerçeve metal olacak.Kırıcı delici aletler ile çok emek harcanarak girilebilir olacak.Muhtemelen istenmeyen ziyaretçileriniz bu kadar zahmete katlanıp içeri girmeyecektir.Girebilene de helal olsun demek gerekecek.İkincisi kapı baca kolay açılır ve kolay girilir bir ev olacak.Giren girsin diyeceksiniz.Girenlerin verdikleri zararı sineye çekeceksiniz.Bunların dışında alarm sistemi kamera sistemi,elektrikli levha.çit vs. hiç bir şey fayda vermez.
 
Bence en güzeli güvenlik sistemleri ile uğraşmadan hem evinize ve bahçenize bakacak hem de güvenliğinizi sağlayacak bir görevli edinmeniz olacaktır. Çok daha az maliyetli ve temiz bir çalışma olacak sizin açınızdan. İyi günler
 
işlek olan sokak üzerindeki bir gecekondu'da camların demirlerine elektrik verildiğini görmüştüm :)
O tarafa yolum düşerse fotografını cekip koyacam.
öyle bi düzenleme yapabilirsin :p
şaka bi yana, yapılması gereken en temel şey caydırıcılığı arttırmak, evin çevresine güvenlik kamerası sistemi, alarm, ev çevresine uyarıcı yazılar, kamera sistemini internetten üzerinden izleme, vb.
Sorununu halledicek bir güvenlik önlemi elbette alınabilir ama bu olay tamamen ne kadar para ayırabilceğine bağlı, anlıcağın duygusal olman lazım :p
 
Merhaba
Arkadaşlar dış ortama,güvenlik için (elektrik 220volt şebekeye bağlamak) kaza veya ölüm halinde "AĞIR CEZALIK" suçtur.Bilgilerinize.
 
hepinize teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı...

aklıma bişey gelio ama ne dersiniz? galiba en mantıklısıda bu olacak :):):)))))

bi arkadaşımın çiftliğinde bir sürü cins köpek var :) ondan 2-3 tane doberman 2-3 tane rod falan alsam arıların ve kümes hayvanlarının olduğu yere dobermanları evin etrafınada rod ları salsam daha mantıklı olacak galiba hem 220v vermek ağır ceza olduğuna göre bu şekilde kıvırma payım olacak en azından hayvan sevgisi dicem...:)
nasıl olabilir mi önerirmisiniz? :))))
 
sen hırsıza karşı önlem alıyon onlarda senin aldığın önleme göre önlem alıyor aga yha ama güzel paylasım elinize sağlık :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst