Hırsıza karşı infrared pencere-balkon tipi engel.

silvestir

Profesyonel Üye
Katılım
10 Ağu 2011
Mesajlar
2,769
Puanları
656
Evimde alarm sistemi kullanıyorum ancak alarmı açtığımızda penceremizi açamıyoruz. Yapmayı düşündüğüm şey infrared bariyer kullanarak penceremi açık tutabilmek.

Tabiki etrafta bariyer devresi çok ama fikir geliştirmek lazım.

1. Hem alıcı hem verici pil ile çalışacak etrafta kablo olmayacak.
2. Piller uzun ömürlü olacak, düşük tüketim şart. En az 3 ay pil değiştirilmeyecek.
3. Sinekten böcekten yapraktan etkilenip çalmayacak.
4.Tüm camı veya balkonu koruyabilecek. Adam eğilip geçemeyecek.
5. Dekoratif olacak.

Böyle bir bariyere herkesin ihtiyacı olabilir o sebeple fikirlerinizi bekliyorum.
 
sinekten, böcekten ve diğer çevresel etkenlerden mutlaka etkilenir. bunun için sensörleri kapının yada pencerenin dışına değilde evin içine koymak daha mantıklı.
 
Dışarıda olması ve görünmesi tabiki caydırıcı olacak ama dediğin gibi içeride de olabilir. Korunaklı olur. Güzel fikir
 
uzun mesafeli lazer ışıklarla aynalarla ve işlemci ile yapılabilir.evin dört tarafına aynalar yardımı ile lazeri çevricen.en son alıcıya gelecek.alıcı ışıgı aldıgı sürece işlemci sorun olmadığını görecek.araya böcek sinek girse bile ufak algılama gecikmesi ile bu yok edilebilir seviyeye geltirilebilir.belli bir süre ışık almayan sistem alarm vericek.;)
 
İşyerinde makinanın güvenlik bariyerini çevreleyen bir tarafı aynalı diğer tarafı infrared li sıck marka sensör bariyeri var gayet kullanışlı
tavsiye ederim.
 
Aslında hiç de zor değil elektronik açıdan , zor olan kısım dekoratif görüntü....Dikine ve karşılıklı yerleştirelecek 1.5 m uzunluğunda bir takım inf. bariyer işini görecektir.
 
Arkadaşlar amaç 1. Kendimiz yapacağız, o yüzden buradayız 2. Pil ile uzun süre çalışacak. Zaten elektrik problemi olmasa şimdiye 10 kere yapılırdı.
 
evin içine koyarsan en ufak bir rüzgarda perdeler havalanacagından gene yanlış alarm verir en uygunu dışarıya takmak 4 yada 5 ışınlı pencere boyunda 20 cm aralıklı ve 2 şerli paralel bağlı yani 2 sensor tetıiklendiğinde devreye girecek şekilde böylece böcek ve kuştan etkilenmez olmalı bence çok fazla enerji çekmediğinden iyi kalite alkalin pil işini görür piyasada bunlardan mevcut 29cm den 2.40 cm e kadar ve 20 m den 60 m mesafeye kadar olanları var bina renginde aliminyum yada pvc dekoratif şekilleri mevcut fiyat aralıklarıda boya ve mesafeye gore 80 dolardan 180 dolara kadar değişiyor
 
bende en güzeli hırsız sistemi olarak kapı ve pencerelere basınç dedektörü bağlaman yeterli olur
 
Arkadaşlar amaç 1. Kendimiz yapacağız, o yüzden buradayız 2. Pil ile uzun süre çalışacak. Zaten elektrik problemi olmasa şimdiye 10 kere yapılırdı.

Bende aksini söylemedim.Bana böyle bir şey lazım değil , amacımız yardımcı olmak, ve ilk adımı atmak, buyur şema ile başlıyalım.Tasarımı bana ait bu devre uzun menzillidir ve akım harcaması düşük , sana bu kadar mesafede lazım değil yani daha az akımla sürülerek pil ömrü uzatılabilir.Alıcı olarak TK19 (40khz) kullanarak kod çözüyüce uygulanacak o kadar.

29nca5w.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst