Hırsız alarm Paneline yangın butonu bağlayabilir miyiz?

trbahmet

Üye
Katılım
6 May 2009
Mesajlar
28
Puanları
1
Merhabalar.
Benim sorum şu:

Hırsız alarm panellerine yangın ekipmanlarından olan duman ve ısı dedektörleri bağlanabiliyorken yangın butonlarını(konvansiyonel veya adresli yangın butonları) da hırsız alarm paneline bağlayabilmemiz mümkün müdür?

yada hırsız alarm ekipmanlarından olan panik butonlarını yangın butonu işleviyle kullanabilmemiz mümkün müdür? kurulu bir hırsız alarm sistemine duman dedektörü takabilmemiz mümkünken yangın butonu(konvansiyonel veya adresli yangın butonları) nasıl takabiliriz? Sanırım sorumu anlatabilmişimdir. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar...
 
Merhaba piyasada röleli yangın ihbar butonları mevcuttur. Eleks firmasında bulabilirsiniz. Röleli olduğu için tüm alarm panellerine zone olarak bağlanabilir.
 
Anladım. Çok teşekkür ederim.
Peki sorumu tersten sorayım. Mevcut yangın alarm santraline(paneline), hırsız alarm ekipmanlarından olan hareket dedektörü(pır dedektör), panik butonları, manyetik kontak, cam kırılma dedektörü, titreşim sensörleri, aktif kızılötesi bariyerleri(beam dedektör) ve ayrıca subaskını dedektörü. Tüm bu saydığım ekipmanlar da yine yangın alarm santraline(paneline) bağlanabilir mi? Ya da hangileri bağlanamaz? Hepsi bağlanabilirse nasıl bağlanabilir, röle yardımıyla mı? anlatır mısınız? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
 
Yangın panelleri + ila - arasındaki direnç değerini görerek alarma geçer, yani duman dedekörü alarm geçtiğinde + ila - uçlarını kısa devre eder panel bu kısa devreyi algılayarak alarma geçer. Dedektör içerisinde bir direnç takılıdır + ve - kısa devre olduğunda panel bu direnç değerini görür ve alarm geçer.Bu direnç değeri panel markasına göre değişir. Yanlış hatırlamıyorsan mavigard yangın paneli dedektörlerinin direnç değeri 470 ohm du. Mavigard panele bu mantıkla Normalde Açık kontak röleli çalışan alarm sistemi elemanları bağlanabilir. Sıkıntı alarm sistemi elemanlarının çoğu Normalde Kapalı kontaktır.
 
Anladığım kadarıyla hırsız alarm sistemi ekipmanlarından çoğu normalde kapalı kontak oluğu için yangın paneline doğrudan bağlanamazlar. Fakat bunların normalde açık kontak röleli olanları varsa bunlar yangın panellerine bağlanıp sorunsuzca çalışabilmektedir. Eğer doğru anladıysam, o zaman şunu sormak istiyorum. Peki bu üstte saydığım tüm hırsız alarm ekipmanlarının(yani:hareket dedektörü(pır dedektör), panik butonları, manyetik kontak, cam kırılma dedektörü, titreşim sensörleri, aktif kızılötesi bariyerleri(beam dedektör) ve ayrıca subaskını dedektörü)hepsinin piyasada yangın panelleriyle uyuşumlu çalışabilen röleli olanları mevcut mudur? Ve fiyatları rölesizlerden çok daha fazla mıdır?
 
Merhaba yangın panelleri yangın ihbar durumunu bildirmek ve uyarı vermek amaçlı kullanıldığı için alarm paneli ekipmanları bunlara uygun olarak üretilmemektedir. Açıkçası bugüne kadar çok ekstra durumlar haricinde yangın paneline alarm ekipmanı bağlandığını görmedim. İhtiyaç olmadığı için üreticiler ürünlerini alarm panelinde çalışması için dizayn etmişlerdir.Alarm dedektörü üzerinde NO röle çıkışı var ise araya bir direnç bağlanarak konvansiyonel yangın panelinde dedektör tipi ne olursa olsun kullanılabilir .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,173
Mesajlar
915,636
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst