Hırsız Alarmı devresi

zanax

Üye
Katılım
26 Haz 2011
Mesajlar
156
Puanları
1
Yaş
44
s.a internette bir devre buldum ama ne iş eyaradığını tam olarak çözemedim .
hırsız alarmı dveresi diyor ama kullanılışı nasıl acaba biraz bilgi veren bir arkadaş olursa iyi olur ...
 
Komutlarda yazıyor kullanımı.. :)

//** KULLANIM ŞEKLİ:
//** 1-Komut Tuşları "Yıldız" ve "Kare" dir. "#" Tuşu İle Alarm Kurulur. "*" Tuşu İle Alarm Kapatılıur.
//** 2-Her Komutun Arkasından 4 Haneli Şifre Girilmesi Gerekir, Bili bili bili Sesi ile giriş gerektiğini belirtir.
//** 3-Şifre Doğru Olduğu Takdirde "OOOO-KEY" (Bir uzun Bir kısa) sesi Duyulur
//** 4-Şifre Yanlış Olduğu Takdirde "HA-TAAAA" (Bir kısa Bir uzun) sesi Duyulur
//** 5-Alarm Çıkışını Susturmak İçin "Reset" Basılı İken "*" a Basmak Gerekir, Ardından Şifre Girilmesi Gerekir.
//** 6-Şifre Değiştirmek İçin Alarm susturulmuş olmalı, Reset Basılıyken "0" a basılır, önce eski şifre girilir, sonra yeni şifre girilir.
//** 7-Şifre Unutulduğunda Sadece Pic Değiştirilerek Düzeltilebilir, Yada 10000 ihtimal tek tek denenir.
//**
//************************************************************************************
 
evet yazıyor okudum ama sanırım siz benim ne sorduğumu anlamadınız ???
benim demek istediğim bu cihazda benim gördüğüm kadarı ile bir haraket sensörü v.s bişey yoktur. nasıl çalışıyor nereye bağlanıyor yani bir haraket algılyınca buzzer mı ses çöıkarıyor veya bir kameraya mı bağlanıyor nasıl oluyıor ????
 
Devrede sensor olarak seri bağlı nc kontaklar var.
 
Kullanılışı demişsiniz, sensör girişi deseydiniz keşke.. Daha açık olurdu.. Dediği gibi seri bağlı switchler var şemada.. RA3 e giriş var.. Orası sensör girişi..
 
peki bu sensör girişi deidğiniz yere harekets ensörü mü bağlanıyor acaba yoksa başka bişey mi ??
 
Hırsız alarmı bir şifre giriş tuş takımı,1 güvenlik sivici(Gerektiğinde susturmak için),3 adet seri bağlı kontaktan(Limit siviçten) oluşuyor incelediğim kadarıyla.Hırsızın hareketini kamera gibi algılayan bir hareket sensörü ayrıca bulunmuyor.Alarm kurulduktan sonra uzaklaşıp cihaz sahasından çıkmak için 10 sn.niz var.Bu da gizli bir sensörün daha cihaz içinde olduğunu(İnsana duyarlı olan)aslında gösteriyor.Ancak dış devre bağlantılarında olsun,malzeme listesinde olsun,böyle bir malzeme adı geçmemekte.Tuşa şifre için basıldıktan sonra veya hiç bir şeye basılmadan o sahada başıboş olarak beklenildiğinde,10 sn gecikmeli çalışan zaman devresi aktif olup,eğer doğru şifre de bu sürede ayrıca girilmemişse,alarm sinyali verip buzzeri çalıştırıyor.(555'li sesli ikaz üretim devresi de isteğe göre +5 v.dc. çıkışına bağlanabiliyor.) 3 ayrı seri anahtar;evin dış kapısı,balkon kapısı ve penceresi gibi, hırsızın en büyük olasılıkla açıp gireceği yerlere, normalde kapalı(Devre iletken)seri olarak bağlanıyor.Herhangi bir hırsızın cam ya da kapıyı zorlayıp açması sonucunda da,3 adet seri anahtarlardan biri bile açılınca(Devre iletkenlik dengesi kesiliyor) merkezi alarm ünitesine gitmeyen akım pic ile programlanmış olan entegreli alıcı devre tarafından otomatik algılanıp,buzzerlerle alarm sesi çıkarılıyor.(Otomobilin kapılarından biri açılmış ve oto alarmına sinyal gitmiş gibi oluyor.)Buzzer yerine alarm sesi veren 555 entegreli alarm sesi üreticisine veya başka bir röleye bağlanabilmesi de opsiyonel olarak koyulmuş,isterseniz 2 alternatiften birini değerlendiriyorsunuz.Şifreyi unutursanız pic'i yeni baştan yazılım şeklinde,cihazdaki "entegresine" yeniden yüklüyorsunuz.Kolay gelsin.
 
valla binbaşı hocam pek anlayamadım şimdi sonuç olarak ne yapmak lazım ???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst