HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ

fırat k.

Üye
Katılım
26 Haz 2011
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
35
İyi günler dilerim herkese öncelikle
Hidroelektrik santrallerinde elektrik üretim sürecini anlatan döküman ya da bildiğiniz geniş bir şekilde bu konuyu anlatan bir internet sitesi varsa benimle paylaşırmısınız lütfen.
Teşekkür ederim şimdiden...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çok basit su gelip çarkı döndürüyo çarkta senkron generatörün rotorunu.
DC gerilimle ikazlanan generatörde AC gerilim elde ediliyo ve elde edilen bu gerilim şalt sahasına gönderiliyo.
 
İlginiz ve verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim...
 
Sorularınız varsa bildiğim kadarına yardımcı olurum bazı resimler vs. var elimde onları da size gönderebilirim. Barajın her bi yapısı farklı bi özelliğe sahip olduğu için genele değil özele dayalı sormalısınız.
 
Anlıyorum fakat genel bir bilgi gerekiyordu bana verdiğiniz bilgiler yeterli oldu şimdilik.Tekrar çok teşekkür ederim...
 
yaklaşık 6 yıldır HES sektöründe çalışıyorum. sayısız proje yaptım. istediğin özel bir bilgi var ise yardımcı olabilirim.
 
yaklaşık 6 yıldır HES sektöründe çalışıyorum. sayısız proje yaptım. istediğin özel bir bilgi var ise yardımcı olabilirim.
Mailini verebilirsen iletişime geçersek iyi olabilir.
 
merhaba arkadaşlar, heste yeniyim, ikaz sistemi ile ilgili sorum olacaktı, ek'te ki statik ikazda enerji ilk nereye gelmektedir. ikazlama sırası nasıl olmaktadır,tristörlere giren yuvarlak içinde FM yazan nedir acaba yardımcı olurmusunuz? diğer bir konuda santral yük alırken kanatlar açıyor su geçişi artıyor, yük alıyor ama devir aynı, yük nasıl artıyor.teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • CIMG1033.JPG
    CIMG1033.JPG
    83.3 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Attığın ek çok karışık yani net de göremedim ama istersen Leroy Somer in AVR lerinin database ini indirip oralardan daha detaylı bilgi edinebilirsin (Türkçesini de bulabilirsin). Dosyaları inceledikten sonra Ayrıca
bu video ile de görsel olarak daha detaylı görebilirsin. İkaz bir santralin kalbi gibidir. o tetiklenmeden olay başlamaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst