Gunes ve rüzgârla dalgıç pompa çalıştırma.

oasis1

Üye
Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
46
Bir süredir bağ evimde gü es enerjisi ile elektirik üretmeye çalışıyorum. Kısmen becerdim de. Bazı teknik bilgiye ihtiyaç duyuyorum. Yardımcı olursan sevinirim. Öncelikle yaptığım şeyi anlatayım. Ilk başta rüzgar enerjisini kullanalım dedim. 7 metrelik bir direk üzerine kocaman bir pervane kurup 600 w lik dc motor bağladım. 60 amp. Lik sarj kontrol cihazına bağladım ve 2 tane 100 amp full energy aku ye paralel bağladım. Ardından tabiki 12v 3000 w tam sinüs inverter ime girişini yaptım. Rüzgar istediğim randevuda ve sürekli değildi. Malesef. Tekrar başladım vu sefer 2 tane 250w lik panel aldım ve sisteme bağladım seri bağladım panelleri şimdi evin ihtiyacını iyi kötü görüyor sadece hafta sonları gittiğimde is görürüm durumda. Ancak evin 150 m aşağısında 25m derinlkkte derin kuyu var . Daha önce bir komutan almıştık elektriği ve kullanıyordum ama komşu borcunu ödemelerinde elektirik kesilince iptal oldu. Monofaze sanırım pompa ama bağlantısına baktım 3. Kablo iptal edilmiş2 hp lik bir su motoru şu an jeneratör kullanılıyor. Solar sistemimi kuvvetlendirerek bu kuyuya çalıştırmak istiyorum. Ne yapmam gerek yardımına ihtiyacım var.
IMAG0181.jpg


Şimdi gözüken çatının üzerinde 2 tane 250w 8 amp lik panel var.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kimsenin bi fikri yok sanırım
 
Kimsenin bi fikri yok sanırım
sistemi motor gücü dahil toplam istenen yüke göre revize edeceksin.
demeraj akımlarından dolayı inverteri kurulu gücün 3 ila 5 katı arası seçersin. yani inverter minimum 4,5 kw olmalı. ayrıca güneş panellerinin sayısını 1,5kw kapasite kadar artırman gerekir.
 
Değerli arkadaşım;
FRECON marka solar pompa sürücülerini kullanın. Türkiye deki TEK MPPT li ve en iyi solar pompa sürücüsüdür. Başka hiç bir marka da MPPT yoktur. Büyük markalarda olsa bir bayisi alıp parametre ayarlarını değiştirerek solar pompa inverteri haline çevirirler. Olaki bir şekilde fabrika ayarlarına dönmek isterseniz yüzlerce parametreyi yeniden girmek zorunda kalırsınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst