Gunes enerjisi sistemi yardim talebim :)

swashcraft

Üye
Katılım
13 Haz 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Herkese Merhaba,

Forumu inceledim ve çok faydalı bilgiler paylaşımlar olduğunu gördüm. Sorulan sorulara asagilarcasina cevap vermeden bilgilendirilmek çok güzel.

Benimde bir derdim var çözemediğim.

22 donum tarlaya ceviz ağacı diktik ve 105 metre sondaj yaptırdık. Su 7 metre aşağıdan bana bakıyor. Ve kuyunun yanina 50 tonluk bir cukur kazdirdim. Tarlamızda malesef yol ve elektrik yok. Bu tarlaya sadece mayıstan ağustos sonuna kadar kullanmak amaci ile damlama sistemi kurmam gerekiyor.

Santrifuj ile 22 donumu damlama sulama ile sulayabilirim diye düşünüyorum. Tarlam düz bir yapiya sahip.

Bu ihtiyacimi karsilayacak santrifuju gunde 4 saat calistiracak ve kuyudaki suyu 50 tonluk dopama tasiyacak bir sistem bana ne kadara patlar onerileriniz varmidir.

Eksik bilgi verdiysem tamamlayabilirim.

Simdiden ilginiz ve gorusleriniz icin tesekkur ederim.

Saygilar.


Sent from my GT-N7100 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
gunluk su ihtiyacınız ne kadar? kuyudan ne kadar su cekeceğiz?
 
Hocam Merhaba

Sana Gereken Minimum Panel 19x80Wp Panel (10x250Wp'te olur) Sistem Trifaze ise Bide Solar Motor Sürücü tahminen 6-7 bin civarı
 
0,85 kwattlık santrifüjlü pompa işinizi görür. Pompa fiyatı yaklaşık 400 TL. Buna göre gerekli güç en az 2 kwat'lık sistem olmalı. Solar panel'den elde edilen elektrik ancak bulunduğunuz yerden hesaplanır. Ankara için ortalama 4 saattir. 2,5 kwatt'lık solar panel fiyatı 7000 TL. Motor sürücü fiyatı 600 TL. Solar panel için metal konstrüksiyon kurulması ve kablolama işçilik dahil 3500 TL. Size toplam maliyet 11500 TL. Bunlar piyasa fiyatıdır. Solar paneller yaklaşık 40 derece eğilimli bir şekilde güney cepheye bakacak şekilde konmalıdır. Bu fiyattan fazla isteyen dolandırıcıdır, adam çarpmaya çalışmaktadır.
 
Bu hesap günlük 50 ton için yapılmıştır. 5 ton için pompa 0,085 kW yeterlidir. 5 ton için toplam maliyet ise 1150 TL yeterli olacaktır. Solar panel miktarı ise 1 adet 250 watt kurtarır sizi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst