Gt2 Kayışlar Ne Kadar Sağlam

Müsaadenizle buraya ek bir açıklama getireyim.

Videoda görülen Lego setleri gibi parçalar "plastik enjeksiyon"yöntemi ile imal edilirler ve bu sayede birbirine daha sıkı bir yapı elde edilir.

3B yazıcı ile basılan malzemelerde ise malzemenin kendisi kadar ne kadar düzgün sıcaklık ve ne kadarlık bir çözünürlükte basıldığı da önemli.Hatta baskı tekniği bile sonuçta çok fark ediyor ama nihayetinde plastik enjeksiyon sağlamlığını beklememek lazım.

Örnek videolar:

Benim orda mesajım başkaydı, o anlaşıldıysa sorun yok :).
 
3D flamentleri 2 tiptir, ABS ve PLA özelliklerini araştırınız, gücüne gelince buradaki videoyu izlememişsiniz demektir :);

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/plastikle-Çelik-Çubuk-bükmek-mümkün-mü.132664/
Dişliler de kullanılabilir direksiyon için fakat dişlide direksiyon boşluğu oluşuyor ve bulması zor, 3d baskı yapsak motorlu bir sistem olduğu için dayanımı zor. HDT3 kayış dediğim diş şekli itibariyle GT2 lere göre daha çok yük taşıyabiliyor. GT2 lerde belli bir yerden sonra kayışın içinde motor mili ve kasnağı diş atlayabiliyormuş. Yoksa dediğiniz gibi dişliler ile torku teorik olarak istediğimiz gibi arttırabiliriz. Attığınız videoda matkap ucu nasıl yapılır onu da öğrenmiş olduk :D etkileyici.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst