GT 02 PANASONIC EKRAN

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
MERHABA ARKADAŞLAR. FP0 C16 CPU İLE bir proje yaptım.bu projede 10 ayrı motoru kumanda ediyorum.benim sorun şu:mesela birinci motor çalıştığında mesela pompa motoru olsun,gt 02 ekranında pompa motoru çalışıyor yazsın. ikinci motor çalıştığında ikinci motorun adını yazdırmak istiyorum. her motora harici rölede koydum R3 gibi.bu harici röleleri ekrana yazdıramadım.gtwınn de mesaggeride seçiyorum ,burda onaltı değişken var ama sonunu getiremedim.yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar.
 
Merhaba Ayhan76

Öncelikle sorunun cevabını yanlış yerde ardığını belirtmek isterim.
Panasonic Bölümünde HMI ile ilgilide yerimiz var.
sormuş olduğun soruyu şans eseri gördüm, şimdilik burada cevaplayayım.

Öncelikle sen bu 10 motorunun çalışma ve durma bilgisini aynı çerçeve içerisinde mi görmek istiyorsun yoksa ayrı ayrı çerçevelerde mi?
 
merhaba panasonıc destek.
hocam dediğiniz gibi yanlış bölüme yazdım galiba, panasonıc plc bölümünde bu bölüm olduğunu bilmiyordum.hocam aynı çerçevede olsa iyi olur ama kaç tane yazabiliyoruz.birde birinci motor durduğunda , o motorun yazısı kaybolup ikinci motorun adını yazdırabilirmiyiz.yardımlarınız için teşekkürler.
 
Merhaba Ayhan76

Message Penceresine 16 bit için 16 değişik uyarı yazdırabilirsin.Bit durumlarına bakıldığından 2 bitin aynı anda gelmesi durumunda sadece bir uyarıyı görebilirsin.
1.motora bağlı bit OFF olduğunda, 2.motora bağlı bit ON olursa 1.motorun uyarısı ekrandan giderek 2. motorun çalıştı uyarısı ekrana gelir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,204
Kullanıcılar
449,832
Son üye
SametKepenek

Yeni konular

Geri
Üst