Gsm Modüllü Cihazlarım Çalındı Nasıl Hangi Yolla Bulabilirim?

tekin126

Profesyonel Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
3,344
Puanları
656
merhaba arkadaşlar iki adet gsm modullu uzerlerınde İMEİ kaydı bulunan cihazım çalındı imei numaraları bende bunları nereye bildirmem lazım telefonlar çalınınca sim kartı takılınca bulunuyor bu cihazlarda aynı emnıyetmı savcilikmi bulacak bu konuda bılgısı olan arkadaş varmı yardımcı olurmusunuz tşk ederım
 
Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu'nun Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayıp telefonunuzu kullanıma kapatabilirsiniz.


Cep telefonunuz çalındıysa ya da kaybolduysa Telekomünikasyon Kurumu’nun 0 312 2322323 numaralı Bilgi ve İhbar Merkezi’ni arayarak telefonunuzu ve hattınızı kullanıma kapatabilirsiniz. Böylece cihaza gelen “cihaz ÇALINTI’dır” mesajı ile kullanıma kapatılan telefonu başkasınında kullanmasına izin vermeyin.

Cihazı çalınan, yağmalanan, cihazını kaybeden veya her ne suretle olursa olsun rızası dışında elinden çıkan kişilerin öncelikle cihazının elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesi için, telefonu kullanan hat sahibinin, Kurumun Bilgi ve İhbar Merkezi’ne cihazın imei numarasını ve hat bilgilerini doğru şekilde vermesi gerekir.

İhbar sırasında kişinin vermiş olduğu bilgiler, doğrulanmak üzere ilgili GSM işletmecisine iletiliyor. Kişinin verdiği bilgilerin doğrulanması halinde cihaz haberleşmeye kapatılıyor. Bu doğrultuda kapatılan cihazlara, ilgili GSM işletmecisi tarafından “YASAL UYARI <imei> IMEI nolu cihaz ÇALINTI’dır. En yakın kolluk kuvvetine teslim ediniz” içeriğinde mesaj gönderiliyor.

Bilgi ve İhbar Merkezi’ne verilen bilgilerin doğrultusunda cihazın kullanıma kapatılması için cihazınızın beyaz listede (mevzuata uygun bir şekilde ithal edilerek veya yurt içinde üretilerek Kuruma bildirilen, başvuru süresi içinde kayıt altına alınan, haklı mazeret nedeniyle başvuru süresini geçiren cihazların kullanıcıları tarafından yapılan başvurular üzerine kayıt altına alınan cep telefonları) yer alması gerekir.

İhbarda bulunulduktan sonra cihaza ait IMEI numarası IMEI Numarası Sorgulaması | MCKS&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbspadresinden sorgulandığında “çalıntı ihbarı yapılmış cihaz” olarak görünür. İhbar doğrulandıktan sonra yapılan sorgulamada ise söz konusu ifade “çalıntı cihaz” ibaresine dönüşür.

Telekomünikasyon Kurumu’nun Bilgi ve İhbar Merkezi, cihazın sadece elektronik haberleşme bağlantısının kesilmesine veya açılmasına yetki sahibi olup, telefonları bulmak ve ilgili kişiye teslim etmek gibi görevleri bulunmuyor. Bunun için cihazı çalınan veya kaybolan kişinin ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeyle başvurması gerekiyor.

İhbarınızı ancak ihbarda bulunduğunuz yöntem ile iptal edebilirsiniz. Örneğin, telefon ile alınmış bir ihbar sonucu kapatılan cihaz; ihbarda bulunan kişinin araması ve kimlik bilgilerinin doğrulanması halinde haberleşmeye açılılır. Savcılık talimatı ile haberleşmeye kapatılmış olan cihaz ise savcılık talimatı olmaksızın açılamaz.
 
Tekin126 Ustam geçmiş olsun, arkadaşın dediği gibi sırf hat kapatma yapabiliyorsun cihazlara ulaşmak için elinde eşkal ile veya şüpheli şikayetiyle karakola başvuru yapman gerekli. Çalınan noktanın çevr esnafının kamera görüntülerini rica et şayet varsa görüntü kopyasıyla tekrar karakola git. Tekrar geçmiş olsun.
 
ıme numarası ıle savcılıga dılekce ver .
sonrası devletın ısı .
benım tel boyle elıme kanunu yoldan ulastı.
saygılarımla
 
arkadaşlar ilginize teşekkür ederım konuyu yazdığınız gıbı avukatıma gıttım imei numarası fatura bılgılerını verdım devletın yapacaği iş gerısı
 
merhaba teşekkür ederım cihazlarım avukatımın deyımıyle kesın bulunur bulunmasadakı savcılıktan cihazı kullanıma kapattırabılıyor avukat asil uzuleceğım konu bu cihazı bilinçsız kişilerın elıne geçmesı bir örnek vereyim cep telefonları çalınınca polis adresten telefonu buluyormuş bu cihazı çalan kişi bulunabıleceğını cihazın yer tespıtı yapılacağını bılmıyen kişi garıban bırıyse uzulurum ama uyanık emek vermeden başkasının emeğine gozdıken bırıyse layığını bulacak cihazı kullanması mumkun değıl bugun yukarda arkadaşin verdığı linkte telf. numarasını aradım faturayla savciliğa dilekçe verırsen cihaz kapatılır :)avukatım buna razı gelmedı kapatılırsa cihazı bulamam dıyor bulduktan sonra çalan kişiye hırsızlık hakkında dava açarım dıyor :)hayırlısı sayın by lent arkadaş kamera kayıtları fılan demışsınızde çalınan yer cihazları test ettığım çiftlik te trafoda takılıydı cihazlar uzerınde masada çalışıyor sorun yok arazıde çeşitlı testler yapmak için takmıştım trafoya oradan uçurmuşlar:) demekkı cihazın eksık yanı çalınmaya karşi önlem almakta lazımmış bunuda yazılıma koyup resmı kurumları bu işe bulaştırmadan cihaz nerede kullanılıyorsa değişik simkart takıldığında yazılıma eklıyeceğım gsm numarasına mesaj attırmayı duşunuyorum:Ş)
S.A.
Üzüldüm Tekin abi geçmiş olsun.
 
Abi benim de dükkanıma hırsız girdi yeni aldığım bilgisayarımı çaldılar parmak izi aldılar tamam dediler birşey çıkmadı. Birde bir hafta sonra beni karakola çağırdılar sevindim bilgisayarım bulundu sandım geçmiş olsun demek için çağırmışlar.
 
geçmiş olsun siyası algılanmasın memleket oyle duruma geldıkı sokakta dolaşmak dahı korkutuyor insanı geçen akşam uzerı omuzumda günlük kullandığım gözlüktür telefondur içine koyduğum çantam var delıkanlının bırı amca bu saatte para çantasıyla dolaşman sakıncalı dedı :)para olsa çantaya koyarmıyım yanımda kredı kartı onuda limit kısıtlı gezdırırım kimseye güven olmayacak duruma geldık bence aile eğitımı çok onemlı şimdı hirsizlik gasp para çalan hirsiz ailesı eve gelene bakıyor nasıl gelmış emek alın terı varmı gelende bakan yok
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst