GSM DTMF RÖLE KONTROL KARTI

TB5MAA

Üye
Katılım
29 Tem 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
44
SİSTEMİN KULLANIMI:
Bu kontrol kartı sayesinde yanınızda bulunan cep telefonunuzla röle kontaklarına bağlı bulunan 4 adet cihazı birbirinden bağımsız olarak kontrol edebilirsiniz.
Kısacası devremiz röle kontaklarıyla kontrol edilebilecek her yerde çalışır.

Sistemin çalışması :
Cep telefonuyla kontrol kartının ses girişine bir cep telefonunun kulaklık çıkışı bağlanır. Bu cep telefonu menüsünde CEVAPLAMA MODU AUTO seçenegi ayarlanır otomatik aç özelliği olan piyasada bulunan en ucuz telefon olabilir.
Kendi telefonumuzun tuş sesi ton olarak ayarlanır ve cep telefonu kontrol kartına taktığımız telefon aranır. Bu telefon önceden ayarladığımız üzere 2 kez çalar ve telefon açılır. Sonrasında kendi telefonumuzdan aşağıdaki tuşlamalar yapılarak işlemler gerçekleştirilir.
(dtmf audio ton kontrol)

#1 1 NUMARALI RÖLE ÇEKER (SES BİP) kalın ses
*1 1 NUMARALI RÖLE BIRAKIR (SES BİP) ince ses

#2 2 NUMARALI RÖLE ÇEKER (SES BİP BİP) kalın ses
*2 2 NUMARALI RÖLE BIRAKIR (SES BİP BİP) ince ses
#3 3 NUMARALI RÖLE ÇEKER (SES BİP BİP BİP) kalın ses
*3 3 NUMARALI RÖLE BIRAKIR (SES BİP BİP BİP ) ince ses

#4 4 NUMARALI RÖLE ÇEKER (SES BİP BİP BİP BİP) kalın ses
*4 4 NUMARALI RÖLE BIRAKIR (SES BİP BİP BİP BİP) ince ses


#6 TÜM RÖLELER ÇEKER (SES BİP)
*0 TÜM RÖLELER BIRAKIR (SES BİP)

Kartın üzerinde her bir röleye ait led vardır. Bu led sayesinde hangi rölenin aktif ya da pasif olduğunu görsel olarakta anlayabilirsiniz. 4 adet röle ledinin haricinde bulunan 5 ci led ise sistemin aranılan telefondan gelen tuş sesinin yani DTMF sesinin sistem tarafından algılanıp algılanmadığını gösterir. Algılanan her tuş sesinde bu led tuşa her basıldığında çekildiginde yanar.
Yapılan röle aç - kapa işlemlerinin tümü eprom hafızaya kaydedilir. Olası bir elektrik kesintisinde sistem elektrikler geldiğinde işleme kaldığı yerden devam eder. İstenirse eprom hafıza özelliği iptal edilebilir. Yukarıda bulunan şifreler tarafımızdan akılda kalacak şekilde düzenlenmiştir.
her RÖLE açılıp kapandıgında DEVREMİZDEKİ SES çıkışı sayesinde telefonumuzdan duyabiliriz devremizde BİR ADET SES ÇIKIŞI bulunmaktadır bu ses çıkışına istenilirse bir BUZZER veya devreye uygulanan cep telefonunun MİCROFONU baglanabilir.
SİTEMİN KULLANILDIGI ALANLAR:
(AKILLI EVLER) (TAVUK ÇİFTLİKLERİ) (FABRİKALAR) (OKULLAR) (YAZLIKLAR) (ALAN SULAMA)
NOT: ARAÇLARDA MOTOR AKSAMINA MONTE EDİLEREK ÇALINAN ARACIN MOTORU UZAKTAN KAPATILIR
NOT: AMATÖR RÖLELERDE ON OFF ŞEKLİNDE KULLANILIR.
 
tonkontrol.jpg

elektronikdevre.jpg
 
merhaba moralını bozmak istemem ama bu iş bıttı piyasada ıstemedığın kadar kişi bu cıhazı yapıyor bende yapıyorum ama artık bıtırdım gıbı ben yenı tasarım gsm modülle sadece simkart takılıyor bırsuru özellik koydum ama piyasası yok çiftçi bitmiş böyle bır sıstem halbukı kendını bir ayda amortı edıyor ama çiftçide alacak para yok harman sonu veya mahsul haşatına verebılsen binlerce satılır karşiliğini alabılırmısın soru işaretı tabıı
 
iki usta yı beraber buldum .Şöyle bi şi var burada elektrik sulamalarında trafo yağını kablosunu çalanlara pır sensörlü herhangi bir istenmiyen durumda arayacak ve ortam sesini verecek devre tasarımı olabilir mi? TB3BIO 73'S
 
merhaba ustam geçen kiş o sistemı yaptım sistem güneş enerjısıyle çalışıyor trafo dıreğıne takılıyor aynı zamanda motoru çalıştırıyor tabii trafoya yakın olursa cihaz uzerınde 7/24 enerjı kaynağı akü var solar panelle dolduruluyor trafo dıreğıne takılan ağirliğa duyarlı pir sensor veya sviç sensorlerden cihaza bilgi geldığınde 10 sanıye içinde cihaza kayıtlı telefonlara 8 adet mesaj gonderıyor devamında sırayla uçer sefer arıyor cihaz mükemmel ama alarm cihazı olarak piyasaya satmak sakıncalı hatta çok rızklı yaptığım araştırmalarda hirsizlar 15 dk içinde trafoyu alıp gıdıyorlarmış bukadar kısa surede trafo çalınıyorsa bızım cihazın hiç önemı yok on saniye içinde mesaj ulaşsa mal sahıbıne adam 3-4 km uzaktaysa 15-20 dakıkada olay yerıne gıdemez çalındıktan sonra gıder bu durumda süçlü aranacaktır bende olsam alarm cihazı takan adamın yakasına yapışırım cihaz haber vermedı geç haber verdı bahane bulunur:) ama adam bu problemlerı kabul eder arada bır belge imzalanır alarm cihazı değıl caydırıcı cihazdır dıye o zaman takmak istıyen taksın bu cihaz var bende cihazın uzerınde siren çikişida var ayrıca kullanma klavuzunu ıstıyene mail adresı ne gonderebılırım
 
Kart güzel yapılmış fakat, hat açıldıktan sonra şifre girilerek çalıştırılması daha uygun olurdu.
bende bir soru sorayım,
şimdi güneş paneli ile devre ve telefon çalışıtırılıyor,telefonlarda şarj tamamlanınca şarjı kesme özelliği olması gerekiyor zannederim,
yoksa ayrı bir devre daha eklemek gerekir herhalde..
 
sayın elek bu soruyu bana sordunuz herhalde :) banaysa cevaplıyayım
 
Evet size sordum..ama soru herkese açık tabii
 
merhaba sayın elek usta solar panel benım yaptığım sistemi anlatayım 12 volt 7 A akü var akuyu şarj edıyorum sistemımde telefon yok GSM modül var modulu aküden beslıyorum sadece simkart takmak yeterlı farzedelım telefon var gerçı benım sistemde olmazda telefonuda şarj edebılır arada telefon şarjı için 5.5 volt a sabıtlıyecek bır regule olması lazım bu şekıldede yaptığım cihaz var hatta devamlı şarj etmesın dıye zamanlama devresı koydum cep telefonlarında şarj dolduğunda enerjıyı kesen bır devre var zaten devamlı şarjda kalmasında sakınca yok desek yanlış olur batarya zamanla bozulur bunuda önlemek için telefon devamlı açık olursa ortalama şarj suresı işlemciyle kontrol altında tutuyorum benım telefonlu kumandalarımda bu özellik var ayrıca şifrede sorgulama yapılmakta kullanıcı istedığı şifreyı kurabılıyor yalnız yukardada yazdım telefonlu kumanda kullanıcıya sorunlar çıkarıyor en basıt bır ariza örneğı vereyim panoların içine koyuluyor telefonlu kumanda devamlı aç kapa yaparken kontaktorlerın titreşiminden telefonun kulaklığı veya şarj jakı çıkıyor :)bir ilginç arıza telefona takılan kulaklık kablosunu fare isirmiş kablo içinden bırbırıne temas etmış dışardan bellı olmuyor dıkkatlı bakınca farkettım bır uçuncu telefon ayarlarını yapamıyor çıftçı yenı uygun telefon takıyorsun çıftçı kendı telefonuyla değiştırıyor sonrası malum cihaz çalışmıyor:)
Evet size sordum..ama soru herkese açık tabii
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,127
Mesajlar
915,257
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst