Grundig pikap Amfi Devresi

Lehimlediğin lale jaklı kabloların pikap içerisindeki lehimlerini sök.
Kabloların canlı uçlarına yaklaşık 470k lık iki tane direnç lehimle.
Dirençlerin boştaki uçlarını da yine kırmızı ve beyaz kablolu lehim yerlerine lehimle.
Test sonucunu bildir bakalım.
Ustam tavsiyenizi denedim ama daha da azaldı ses seviyesi.

Haaa senin istediğin yüksek ses.
Bu sorun için pre ampli lazım. Tek transistörlü veya tek entegreli basit tiplerden.
Bu tür devreleri yapabilirsen ben sana yardımcı olurum.
Devreyi yapabilirim ustam. Ama elimde bir amfi var daha önce de belirtmiştim. Hoparlör alamadım bir türlü ona uygun. Bı hoparlör bulup baksam muhtemelen o iş görecektir. Eğer yine başaramazsam sizi tekrardan yorsam ?

Devreyi yapabilirim ustam. Ama elimde bir amfi var daha önce de belirtmiştim. Hoparlör alamadım bir türlü ona uygun. Bı hoparlör bulup baksam muhtemelen o iş görecektir. Eğer yine başaramazsam sizi tekrardan yorsam ?
Beni niceleri yoramadı sen mi yoracaksın :p
@Yunusgr
@serkan_48
@sasen1
@ozgurece-TA3HGU
Ve daha ismini hatırlamadığım nice kişiler.
Yunus ve Sasen benim tariflerimle ve KÖTEK'lerimle kendilerine iyi birer ampli yaptılar. Bu ampliler piyasada binlerce dolara satılan cihazlarla aşık atabilecek kalitede haa :D
https://www.edn.com/fet-pre-amp/
Linkte gösterilen FET girişli pre ampliyi yapabilirsen dadından yinmez.
Devrenin giriş empedansı 1M ohm olup kristal kafalar için idealdir.

NOT:
Pre ampli çıkışını yine PC ses sitemine veya technics amplinin AUX girişine bağlamalısın.

Elinizde pikap dışında hangi ampli var? Marka model nedir?

Testlerinizde bağlantısını nasıl yapıyordunuz?

Elinizde pikap dışında hangi ampli var? Marka model nedir?

Testlerinizde bağlantısını nasıl yapıyordunuz?
KÖTEK...
Elinde uyduruk bir technics ampli varmış ve phono girişli.
Ancak pikabın okuyucu kafası piezo olduğu için (universal) bu ampliye direk bağlantı yapamıyor. Ancak AUX girişini kullanabilir.
AUX girişi takribi 50-100k giriş empedansında olup piezo kafalar için çok düşük kalmaktadır.
Ayrıca piezo kafaların çıkış seviyeleri de 300mV gibi olsa da gerek ampli giriş seviyesine göre gerekse empedans uyumundan dolayı ve hatta kafanın yapım kalitesine göre farklılıklar olması normaldir.
Dolayısı ile arkadaşımızın isteği biraz daha yüksek ses olduğu için kafa/AUX empedans uyumunu sağlayıp seviyeyi de az biraz yükseltirsek iyi netice alacaktır.
KALİTE UNSURU ise...
Kalite unsuru kafadan başlayıp hoparlöre kadar gider. Dolayısı ile elindeki technics amplinin kalitesini ele aldığımızda çok iyi ses kalitesi beklemek doğru olmaz.
Bu doğrultuda fazla masrafa girmeden piezo kafa ile tatminkar ses elde edebilmek en mantıklısıdır.
https://sound-au.com/project202.htm
Bu linkte piezo kafalar için hassas devre uygulamaları verilmiştir. Bu devreler oldukça hassastır ve basitçe yapılması durumunda netice belirsizdir. Ancak devreleri inceleyip bilgilenmek iyi olacaktır.

Beni niceleri yoramadı sen mi yoracaksın :p
@Yunusgr
@serkan_48
@sasen1
@ozgurece-TA3HGU
Ve daha ismini hatırlamadığım nice kişiler.
Yunus ve Sasen benim tariflerimle ve KÖTEK'lerimle kendilerine iyi birer ampli yaptılar. Bu ampliler piyasada binlerce dolara satılan cihazlarla aşık atabilecek kalitede haa :D
https://www.edn.com/fet-pre-amp/
Linkte gösterilen FET girişli pre ampliyi yapabilirsen dadından yinmez.
Devrenin giriş empedansı 1M ohm olup kristal kafalar için idealdir.

NOT:
Pre ampli çıkışını yine PC ses sitemine veya technics amplinin AUX girişine bağlamalısın.
Ustam bu devreyi yapayım. Amatörlüğüme verin bu devrenin girişi tek kanal mı orayı tam çözemedim.

Ustam bu devreyi yapayım. Amatörlüğüme verin bu devrenin girişi tek kanal mı orayı tam çözemedim.
Devre tek kanal.
Dolayısı ile aynı devreden iki tane yapmak zorundasın. Sol ve sağ kanal için.
Her bir devrenin çıkışları L ve R olarak AUX girişlerine gider.

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,394
Son üye
ADS11

Yeni konular

Geri